Zobrazit přihlášovací formulář

Pomalý hrnec

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Vepřové karé se žampiony a bramboro-petrželovými noky

0.0
Vepřové karé se žampiony a bramboro-petrželovými noky

Potřebné ingredience

* KARÉ: 500 g vepřového karé, 100 g slaniny, 250 g žampionů, 4 stroužky česneku, 1 cibule, mletá sladká paprika, drcený kmín, mletý pepř, sůl, hladká mouka na poprášení masa, olej na smažení, 50 ml vody na podlití (nebo vývaru), něco na zahuštění (instantní jíška, hraška...), na dochucení instantní šťáva na světlá masa (pokud se nepodlévalo vývarem); * NOKY: 500 g brambor, 50 g krupice, 50 g hladké mouky, 1 vejce, hrst nasekané petrželky, sůl

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- maso nakrájet na plátky, osolit, opepřit a poprášit hladkou moukou
- slaninu pokrájet na kostičky
- cibuli pokrájet na jemno
- česnek pokrájet na tenké plátky
- žampiony očistit a případně pokrájet

Maso zprudka osmahnout na pánvi a odložit stranou.
Potom na pánev vložit slaninu + cibuli, chvíli restovat a pak přidat česnek + kmín a nakonec papriku.

Směs z pánve vložit do hrnce, na to rozložit maso, zasypat žampiony a podlít.

Pomalit na LOW 5-6 hodin (3,5l hrnec).

Nakonec maso vyjmout a omáčku podle potřeby dohustit a dochutit.



Bramboro-petrželové noky:
Brambory uvařit ve slupce a nechat vychladnout (ale klidně se dají použít i zbylé uvařené brambory).
Brambory v míse rozmačkat šťouchadlem, přidat vejce + petržel + vejce + sůl + krupici + mouku (tu přidávat postupně až do správné konzistence).
Vypracovat těsto.
Z těsta vyválet váleček a tloušťce asi jako prst a nožem nakrájet na válečky.
Válečky vařit ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu - plovoucí noky vylovit děrovanou naběračkou.

Suroviny na karé.

Nejprve připravit suroviny: maso nakrájet na plátky, osolit, opepřit a poprášit hladkou moukou, slaninu pokrájet na kostičky, cibuli pokrájet na jemno, česnek pokrájet na tenké plátky, žampiony očistit a případně pokrájet.

Maso zprudka osmahnout na pánvi a odložit stranou.

Potom na pánev vložit slaninu + cibuli, chvíli restovat a pak přidat česnek + kmín a nakonec papriku.

Směs z pánve vložit do hrnce, na to rozložit maso, zasypat žampiony a podlít.

Pomalit na LOW 5-6 hodin (3,5l hrnec). Nakonec maso vyjmout a omáčku podle potřeby dohustit a dochutit.

Suroviny na noky.

Uvařené brambory v míse rozmačkat šťouchadlem, přidat vejce + petržel + vejce + sůl + krupici + mouku (tu přidávat postupně až do správné konzistence).

Vypracovat těsto.

Z těsta vyválet váleček a tloušťce asi jako prst a nožem nakrájet na válečky. Válečky vařit ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu - plovoucí noky vylovit děrovanou naběračkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lucikanass 6. 5. 2020, 20:45
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie