Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Slovenské halušky z brambor.

0.0
Slovenské halušky z brambor.

Potřebné ingredience

500g bramborrn 300g hladké moukyrn 1 vejcern sůl

Postup přípravy

Brambory oloupu, opláchnu a nadrtím na velmi jemno v mixeru(já dělám na drtiči v Ronicu ) . Na ručním struhadle se to dělá na těch kostičkách (nejjemnější). Osolím ,přidám vejce a hladkou mouku. Důkladně promíchám. Nechám chvilku odstát,protlačím pomocí stěrky přes haluškový cedník do většího hrnce s vařící vodou. Jakmile začne voda znovu vřít, odpíchnu ode dna vařečkou. Vařím 4 až 5 minut. Vyberu pomocí drátěné naběračky , neproplachuji , jen nechat trošku okapat a dávám do pekáče. Omastím (aby se neslepily) rozpuštěnou slaninou (může být i domácí sádlo se škvarkami). Přiměřeně , nemusí plavat v omastku.Kysané zelí dám do kastrolu, podleji troškou vody a dusím do měkka. Scedím a překrájím a přidám do halušek.rnPíši to velice podrobně úmyslně pro ty,které budou vařit poprvé.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie