Kynutá bábovka a kakaem z remosky
Potřebné ingredience
* KVÁSEK: 10 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru, 1 lžíce polohrubé mouky, 50 ml vlažného mléka; * TĚSTO: 50 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 50 g hladké mouky, 90 ml vlažného mléka, špetička soli, 1 žloutek, 30 g rozpuštěného másla; * NÁPLŇ: 3 lžíce holandského kakaa, moučkový cukr podle chuti, 20 g rozpuštěného másla
Postup přípravy
Smíchat všechny suroviny na kvásek a nechat vzejít.
Přidat ostatní suroviny na těsto a zadělat hlaké pružné těsto.
Nechat kynout, dokud nezdvojnásobí objem (cca 1 hodinu).
Těsto rozválet na plát silný cca 1 cm o takové šířce, aby se po stočení vešel do formy.
Plát potřít rozpuštěným máslem a zasypat kakaem a cukrem (přidala jsem ještě trochu nastrouhané čokolády na vaření).
Těsto stočit do rolády.
Roládu vložit do formy a konce spojit.
Nechat nakynout (cca 20-30 minut).
Péct v remosce cca 40 minut (zkoušet špejlí).
Po vychladnutí pocukrovat.
Smíchat všechny suroviny na kvásek a nechat vzejít.
Přidat ostatní suroviny na těsto a zadělat hlaké pružné těsto. Nechat kynout, dokud nezdvojnásobí objem (cca 1 hodinu).
Těsto rozválet na plát silný cca 1 cm o takové šířce, aby se po stočení vešel do formy. Plát potřít rozpuštěným máslem a zasypat kakaema cukrem (přidala jsem ještě trochu nastrouhané čokolády na vaření).
Těsto stočit do rolády.
Roládu vložit do formy a konce spojit. Nechat nakynout (cca 20-30 minut).
Péct v remosce cca 40 minut (zkoušet špejlí). Po vychladnutí pocukrovat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé