Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kynutá bábovka a kakaem z remosky

0.0
Kynutá bábovka a kakaem z remosky

Potřebné ingredience

* KVÁSEK: 10 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru, 1 lžíce polohrubé mouky, 50 ml vlažného mléka; * TĚSTO: 50 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 50 g hladké mouky, 90 ml vlažného mléka, špetička soli, 1 žloutek, 30 g rozpuštěného másla; * NÁPLŇ: 3 lžíce holandského kakaa, moučkový cukr podle chuti, 20 g rozpuštěného másla

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,6 l (tady konkrétně je forma Silikomart Intreccio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Smíchat všechny suroviny na kvásek a nechat vzejít.

Přidat ostatní suroviny na těsto a zadělat hlaké pružné těsto.
Nechat kynout, dokud nezdvojnásobí objem (cca 1 hodinu).

Těsto rozválet na plát silný cca 1 cm o takové šířce, aby se po stočení vešel do formy.
Plát potřít rozpuštěným máslem a zasypat kakaem a cukrem (přidala jsem ještě trochu nastrouhané čokolády na vaření).
Těsto stočit do rolády.

Roládu vložit do formy a konce spojit.
Nechat nakynout (cca 20-30 minut).

Péct v remosce cca 40 minut (zkoušet špejlí).

Po vychladnutí pocukrovat.

Smíchat všechny suroviny na kvásek a nechat vzejít.

Přidat ostatní suroviny na těsto a zadělat hlaké pružné těsto. Nechat kynout, dokud nezdvojnásobí objem (cca 1 hodinu).

Těsto rozválet na plát silný cca 1 cm o takové šířce, aby se po stočení vešel do formy. Plát potřít rozpuštěným máslem a zasypat kakaema cukrem (přidala jsem ještě trochu nastrouhané čokolády na vaření).

Těsto stočit do rolády.

Roládu vložit do formy a konce spojit. Nechat nakynout (cca 20-30 minut).

Péct v remosce cca 40 minut (zkoušet špejlí). Po vychladnutí pocukrovat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie