Zobrazit přihlášovací formulář

Dýňová polévka s hlávkovým zelím a vepřovým masem. Zahřívací a sytá :-)

5.0
Dýňová polévka s hlávkovým zelím a vepřovým masem.  Zahřívací a sytá :-)

Potřebné ingredience

800g vepřových žeber,
3 bobkové listy,
5 kuliček nového koření,
5 kuliček pepře
3 střední cibule
4 stroužky česneku
lžíce sádla
uzená paprika (sypká)
1/2 hlávky středně velkého bílého zelí (hlávkového)
140 g rajského protlaku ( případně méně a plechovku loupaných rajčat)
3 mrkve menší
máslová dýně, nebo dýně hokkaido
zakysaná smetana

Postup přípravy

Dáme si vařit vepřové žebra spolu s uvedeným kořením a solí. Vaříme cca 2,5 h, případně v papiňáku 1,5
Vývar scedíme a kosti obereme.


V hrnci na sádle opražíme cibuli, přidáme česnek a necháme provonět. Zasypneme paprikou a přidáme rajský protlak, nebo i loupaná rajčata.
Nakrouhané zelí rozdělíme na třetiny a 2/3 dáme do hrnce k protlaku s cibulkou a přilijeme vývar. Osolíme, opepříme.
Pokud máme máslovou dýni, oloupeme ji, hokkaido se loupat nemusí. 2/3 dáme vařit zvlášť do trošky vody a 1/3 na kostičky přímo do polévky.
Dýni, kterou jsme vařili bokem rozmixujeme a přidáme také do polévky, která tímto zhoustne a polévku mírně osladí.
Nakonec přidáme maso a nastrouhanou mrkev se zbytkem zelí. Zeleninka bude křupat.
Přímo do polévky se dá přidat zakysaná smetana, nebo ji můžete dát až do polévky na talíři.
DOBROU CHUŤ!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bedla7 15. 4. 2021, 9:57
To vypadá zajímavě (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie