Dýňové rizoto z rýžovaru

Potřebné ingredience
* ZÁKLAD: 1 šálek kulatozrnné rýže, 2 šálky zeleninového vývaru, cca 250 g dýně Hokaido, 1 velká cibule, 1-2 lžíce vína Mirin, ¼ lžičky soli, 1-2 lžíce sýra (Parmezán, Mascarpone, Lučina, žervé...); * DALŠÍ MOŽNÉ PŘÍSADY K PODÁVÁNÍ: dýňový olej, dýňová semínka (nejlépe trochu opražená), opečená slanina, bylinky (petrželka, pažitka, lahůdková cibulka...), čerstvý hrášek...
Postup přípravy
- rýži propláchnout (ideálně namočit několik hodin předem, ale není to nutné)
- dýni pokrájet na drobnější kostičky nebo nudličky
- cibuli pokrájet na drobno
- bylinky posekat
V rýžovaru na trošce oleje osmahnout cibuli.
Poté přidat dýni a ještě chvilku restovat.
Přidat rýži, zalít vývarem + Mirin + sůl a promíchat.
Uzavřít hrnec a nechat uvařit - po dovaření nechat cca 10 minut dojít.
Poté vmíchat sýr - tato přísada není nezbytná, ale sýr dodá rizotu krásnou krémovou konzistenci.
Na talíři dochutit dle chuti nebo stavu zásob ve spíži - zakápnout dýňovým olejem, posypat dýňovými semínky, slaninou, bylinkami, hráškem...

Nejprve připravit suroviny: dýni pokrájet na drobnější kostičky nebo nudličky, cibuli pokrájet na drobno, bylinky posekat.

Rýži propláchnout (ideálně namočit několik hodin předem, ale není to nutné).

V rýžovaru na trošce oleje osmahnout cibuli. Poté přidat dýni a ještě chvilku restovat.

Přidat rýži, zalít vývarem + Mirin + sůl a promíchat. Uzavřít hrnec a nechat uvařit - po dovaření nechat cca 10 minut dojít.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé