Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Měkké perníčky - ihned po upečení

0.0
Měkké perníčky - ihned po upečení

Potřebné ingredience

400g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 2 vejce + 1 žloutek na potření, 2 lžíce tekutého medu, 1 lžíčka jedlé sody, 2 lžíčky perníkového koření ( třeba Vitana, Kotany) - pokud nemáte , tak v původním receptu je přidat trochu skořice, 50 g másla.

Postup přípravy

Utřít cukr, 2 vejce, máslo, med, koření. Na vál si dávám mouku, jedlou sodu a přidám směs z mísy. Zpracovat, vyválet plát asi 4 mm silný. Peču při 180 C ,POZOR !!! 7 minut !!! Teplé potírám žloutkem.
Jsou hned a celou dobu měkké, pokud necháte déle jak 7 minut, budou tvrdé a křupavé.
Recept pochází zhruba z roku 1955.
Přeji Vám dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie