Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

"Perníčky - měkké hned po upečení"

0.0
"Perníčky - měkké hned po upečení"

Potřebné ingredience

400 g hlad. mouky, 140 gmoučk. cukru, 2+1 vejce (na potření), 100g hery (já teda dala dnes máslo), 2 lžíce rozpuštěného medu, 2 lžičky perníkového koření, 1 lžička jedlé sody

Postup přípravy

V míse utřeme cukr se 2 vejci a změklou Herou, přidáme med a koření. Do hmoty vmícháme prosátou mouku. Vypracujeme těsto, které na válu hodně prohněteme. Vyválíme z něho placku a vykrajujeme tvary. Ty přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Perníčky potřeme rozšlehaným vejcem, aby se leskly. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova na 180st.
Poleva: 1 bílek, 150g moučk.cukru. Prosátý cukr třeme s bílkem, dokud není poleva sněhově bílá.

Prosím zkušené perníkářky, která poradí a řekne, proč tento zaručený recept na měkké perníčky hned po upečení jsou tvrdé jako kámen? Recept jsem našla někde v časopise či na netu, už ani nevím, zdálo se mi jednoduché a tak jsem se na něj dnes vrhla...ale velké zklamání...a také poraďte jak na zdobení, bez zdobících tubiček od dr.oetkera mi to nejde ani náhodou...poradíte, jaké zdobící nádobíčko si mám pořídit? Poradíte i jiný osvědčený, nepříliš těžký recept na perníčky, bez vážení, spíš na lžičky? Moc díky předem.

DODATEK! Po pár dnech, co jsem perníčky uskladnila v dóze s jablíčkem, jsou PERNÍČKY MĚKKÉ, takže nakonec jsou přece jen SUPER! ,-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

petatrn 23. 3. 2010, 20:56
(Y) (Y) krásné perníčky, jsi šikulka (clamp) (clamp) (clamp)
jeremy 25. 3. 2010, 20:35
@petatrn Peťulko, jsi moc hodná, že mně chválíš, ale já moc dobře vím, že na ty tvoje nemám :-( :-( :-( ale tohle miminko jsem dělala s láskou pro Natálku a ona radost měla, miluje miminka, hlavně v zavinovačce, pořád jí je musím kreslit a ona je vybarvuje... [A]je to andílek :-)
petatrn 25. 3. 2010, 21:06
@jeremy Jo jo tak to má být, co bychom pro naše zlatíčka neudělali, viď? Však já ty svoje také dělala kvůli dětem (X) (Z) - je to vlastně poprvé co jsem na velikonoce pekla perníčky ,-) [A]
jeremy 26. 3. 2010, 8:59
@petatrn jj,Peťulí (smich) oni na to chvilku :-o (velikonoce2) (velikonoce2) (velikonoce2)a pak to (zajic) (zajic) (zajic) :-D (child4) (child5) (child6) (child7) (child8)lásky naše ,-) Tak krásné Velikonoce přeji Vám všem (velikonoce16) (velikonoce19) (velikonoce13)
Ilonáček 19. 3. 2010, 16:57
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Zmolda 16. 3. 2010, 17:41
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=42904&user=187052 já peču roky tyhle a jsou měkké (Y) tady ten samej recept, jen vánočně nazdobené http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=65502&user=187052 je tam i čím zdobím, snad vám to pomůže.
jeremy 16. 3. 2010, 18:07
@Zmolda děkuji,a mohu poprosit med apod. na lžíce, ne na dkg?nemám váhu,díky
Jarmila_P 16. 3. 2010, 17:12
Já teda nejsem zas až tak zkušená perníkářka, taky hledám stejnou odpověď. Podle toho, co jsem se dopátrala, by to mělo být proto, že: 1. ) Perníčky by se měly dělat s přídavkem žitné mouky. Tvrdost zůsobuje lepek, a ten je hlavně v mouce pšeničné. Může být až 100% mouky žitné,ale nemám to dovyzkoušené. 2. ) Když se perníčky dělají z mouky pšeničné, mělo by se těsto dokonale propracovat. Já mám teď těsto připravené, ale ještě neupečené. Dala jsem ho do DP a tam se namakávalo 2x 20 minut. Takže by po upečení mělo být měkké. Uvidíme.
jeremy 16. 3. 2010, 17:31
@Jarmila_P Hm, děkuji,pak napište, jak to u Vás dopadlo, jsem zvědavá... (F)No já když jsem těsto zpracovávala,tak jsem nedala Heru,ale máslo, ale v receptu je psáno,že může být i máslo a taky jsem ho dala do vodní lázně roztát a pak teprve vlažné jsem ho dala do těsta, a to těsto vypadalo dlouho super,ale až nakonec,jak se musí těsto vyndat z mísy a dodělat to v rukách na vále, tak jsem pořád musela přisypávat mouku, protože se to pořád tak nějak lepilo a když jsem vyvalovala na plát na vykrajování,tak se trhalo...no,ale to těsto i potom se mi pořád trhalo...to teda na Vánoce jsem dělala perníčky od dr.oetkera ve směsi,a to bylo super!Fakt, měkké hned, voňavé, dalo se vykrajovat uplne nádherně...no, ted jsem byla donucena sama vypracovat těsto a ...fakt velké zklamání...a to jsem dělala to miminko jen kvůli dcerce 1a3/4roku,aby mohla zobat...ale tohle se zobat nedá :-@

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie