(recept
si oblíbilo 530 návštěvníků)
Perníčky paní Brýdové - měkounké tak, že hned po upečení zmizely:-)
Potřebné ingredience
500g hladké mouky, 200g moučkového cukru, 5 lžic medu, 100g másla nebo Hery, 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 2 kávové lžičky koření do perníku, lžička sody a 1/4 prášku do perníku. Těsto necháme uležet v lednici alespoň 12 hodin. Z těsta pak vyválíme placku silnou cca 3-4 mm. Pozor ať nemáte perníčky moc tenké...pak opravdu měkounké nebudou ani s tímto receptem:-) Pečeme na 180 stupňů, než začnou vonět.
Postup přípravy
Opravdu mám vyzkoušeno spoustu receptů na perníčky a tento bezkonkurenčně vede. Podle webu paní Brýdové jsem těsto válela přes potravinovou fólii a téměř vůbec nepodsypávala. Na radu kamarádky jsem do těsta a ani pod něj při válení nepřidala ani trošku mouky navíc...to prý je jeden z důvodů proč perníčky nejsou po upečení měkké a nadýchané. Budu ráda za vaše případné postřehy k tomuhle receptu:-)
Přidávám ještě polevu podle paní Brýdové: Šlehám metlovým elektrickým šlehačem, na 1 bílek dávám cca 140-150g cukru (používám EXTRA JEMNÝ - vhodný právě pro tohle zdobení, trochu citr.šťávy a 2 lžíce solamylu. Hotová poleva se nesmí roztékat, ale ani nesmí být tak hustá, že nejde vytlačovat ze sáčku... hustotu zkouším a koriguji buď citronovou šťávou, kterou také přecezuji přes sítko, aby se mi do polevy nedostala dužina nebo jadérko, nebo solamylem.
Přidávám ještě polevu podle paní Brýdové: Šlehám metlovým elektrickým šlehačem, na 1 bílek dávám cca 140-150g cukru (používám EXTRA JEMNÝ - vhodný právě pro tohle zdobení, trochu citr.šťávy a 2 lžíce solamylu. Hotová poleva se nesmí roztékat, ale ani nesmí být tak hustá, že nejde vytlačovat ze sáčku... hustotu zkouším a koriguji buď citronovou šťávou, kterou také přecezuji přes sítko, aby se mi do polevy nedostala dužina nebo jadérko, nebo solamylem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Sisi1711
(upraveno)
13. 4. 2017, 8:57
Dobry den, vyzkousela jsem nekolik receptu na pernicky, ale tenhle vede na plne care S testem se krasne pracovalo, nelepilo... Do velikonoc budou asi fuc Krasne Velikonoce Zuzana
Piňďová
(upraveno)
23. 12. 2016, 20:42
jsou supééér a skoro zbaštěné http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4826722
blanor
(upraveno)
15. 12. 2016, 10:35
výborné perníčky
Paluna
(upraveno)
22. 11. 2016, 16:19
gabb
(upraveno)
21. 11. 2016, 19:02
kopretin.a
(upraveno)
30. 12. 2015, 21:16
perlorodka77
(upraveno)
30. 12. 2015, 21:09
Dekuji za recept, moc dobre, jine jiz nepeču, letos jsme pekli 2x, predvanočni vydrželi v krabici 2 dny. Markéta
TerezaK16
(upraveno)
3. 12. 2015, 17:25
Holky, myslíte že nevadí když jsem dala o trošku více másla?? :O
Nikis.
(upraveno)
29. 11. 2015, 17:57
Znovu upečeno, jako každý rok, jiné nepeču. A opět měkkounké, jako vždy
mimicek
(upraveno)
27. 11. 2015, 17:44
brunda29
(upraveno)
27. 11. 2015, 15:39
Jsou opravdu výborné...Pekla jsem 4-5 minut max, tím, že až začnou vonět bych se moc nepořídila. po první várce voní celý byt a po upečení potřela vajíčkem.Jsou krásně lesklé.
Vera N
(upraveno)
27. 11. 2015, 13:10
Tyto perníčky peču hodně let a jsou fakt super.
Nadys
(upraveno)
9. 11. 2015, 9:44
tak to vypadalo nadějně , a podle komentářů , opět spoustu tvrdých , takže asi nic
Marci75
(upraveno)
27. 11. 2015, 17:44
@Nadys
Naďo, já bych řekla, že tvrdé perníčky prostě nejsou receptem ale rukama a zacházením s těstem - med - nesmí ho být moc, musí být kvalitní a tekutý, jakmile je plný cukru, přehřátý, kupovaný ... je to tvrdý - prášek do pečiva a soda - to samé, nesmí se to přehnat. - délka hnětení těsta a blbé přidávání mouky - jak se těsto zahřívá dlaněmi, je lepivější a máme tendenci ho podsypávat - přidáváme mouku a těsto je pak tvrdé, já zpracovávám na desce a mám pod tím potravinovou folii, přes ní těsto také válím, tím pádem nemám potřebu přidávat zbytečně víc mouky - máslo - v tomhle případě je fakt lépe použít kvalitní máslo, ne heru nebo jiný rostlinný tuk - výška těsta - raději i víc než těch 4 mm, fakt - nižší těsto se vysuší a tvrdne - pečení - mírná trouba a musí si to každý vychytat, každá trouba je jiná a skladování - nejlépe krabice plastová nebo kovová, ne kartonová! Každý perník (mám vyzkoušené asi 4 recepty), i když je po upečení tvrdý, změkne při skladování s rozkrojeným jablkem. Fakt každý, který jsem zkusila! a poslední - jestli mi od těch perníků fakt nechceme až moc - perník je perník, má držet tvar a nejlepší je k čaji. A každé čajové pečivo je tvrdší. Jestli někdo chce fakt zaručeně měkký perník, ať si to jde koupit (se složením s patřičnými umělými ingrediencemi, které udrží ten perník měkký) To asi tak můj názor Jinak mám velmi podobný recept jako Lenka a perníčky jsou dobré, mizí jako první.
Nikis.
(upraveno)
27. 11. 2015, 15:40
@Nadys
Jsou měkké, peču je každý rok, ale musí se vytáhnout včas a ne z nich vytvořit beton
Marci75
(upraveno)
27. 11. 2015, 17:45
@Nikis.
a hned sundat z plechu, nenechat je chladnout na tom rozpáleném plechu, pak se vysuší.
katkajohny
(upraveno)
27. 11. 2015, 19:40
@Marci75
přesně tak - mám to taky vyzkoušené.Nechat jen do růžova,hned vytáhnout a hned z plechu
Nadys
(upraveno)
27. 11. 2015, 16:29
@Nikis.
super , tak stálem mám naději.
sympatie
(upraveno)
27. 11. 2015, 12:13
@Nadys
Perníčky se nesmí přepéct, jinak jsou jak šutr.
vitara
(upraveno)
9. 11. 2015, 8:22
Dobrý den chtěla jsem se zeptat,co dát do perníčků místo medu. Máme na něj alergii. Moc vám děkuji za radu.Iva
Marci75
(upraveno)
27. 11. 2015, 17:48
@vitara
vůbec ho tam nedávejte, přidejte perníkové koření, vůni dělá hlavně to koření
karass
(upraveno)
16. 12. 2014, 19:09
Upečeno a doporučuji, výborné!
mynaska
(upraveno)
30. 11. 2014, 16:43
Teeeda ty jsou výborné,měkounkééé .Chválím a děkuji za recept
Lenka
(upraveno)
8. 12. 2014, 23:12
@mynaska
Silvie, děkuji...to jsem moc ráda ))
kabrhelka
(upraveno)
11. 12. 2013, 19:33
každý rok hledám recept na měkké perníčky,letos jsem dělala ten Váš a super. Ukládám pro další rok
Zrušený účet
(upraveno)
7. 12. 2013, 12:07
Když šleháte polevu, neloupe se vám potom?
Pavlína Čadová
(upraveno)
11. 12. 2013, 13:09
@
neloupala se
Pavlína Čadová
(upraveno)
11. 12. 2013, 13:07
Dobrý den, tak jsme s dcerou pekly perníčky, s těstem se výborně pracovalo, dávala jsem vše podle receptu a nemusela jsem vůbec přidávat mouku ani podsypávat. Akorát je máme tvrdé, a to jsem dodržela i tloušťku těsta 0,5 cm. Ale to je asi tradice, každý rok zkouším nový recept a vždy tvrdé . Tak jsem je dala do plech. krabice do chladu , k nim jablíčko a po 4 dnech už jsou krásně měkké (rada - jablíčko se nesmí perníčků dotýkat nebo se vám ty co jsou těsně u něj doslova roztečou - proto dávám půlku jablíčka a zabalím ho ze všech stran do alobalu, nechám koukat jen tu vrchní rozkrojenou stranu)
pavka21
(upraveno)
23. 11. 2013, 10:31