Perník z remosky

Potřebné ingredience
* TĚSTO: 1 vejce, 2 lžíce švestkových povidel (cca 100 g), 1 lžíce medu (cca 50 g), 140 g špaldové mouky, ½ prášku do pečiva (tzn. 6 g), 100 g smetany, 90 g rostlinného oleje, 1 lžička perníkového koření, 30 g nasekaných vlašských ořechů, 30 g rozinek, 40 g kandované pomerančové kůry (brusinek), trocha rumu; * NA DOZDOBENÍ: čokoládová poleva, větší kusy ořechů (vlašských nebo mandlí), pomerančová kůra (brusinky)
Postup přípravy
Do misky dát rozinky + pomerančovou kůru + rum a nechat nasáknout.
Smíchat mouku + prášek do pečiva + perníkové koření.
Do šlehací mísy dát vejce + povidla + med a vyšlehat do pěny.
Potom přidat smetanu + olej a opět vyšlehat.
Postupně přisypávat mouku a vymíchat hladké těsto.
Na závěr vmíchat rozinky + pomerančovou kůru + ořechy.
Těsto nalít do formy a péct v remosce 30-35 minut (zkoušet špejlí).
Po vychladnutí polít polevou a dozdobit.

Do misky dát rozinky + pomerančovou kůru + rum a nechat nasáknout. Ořechy posekat. Smíchat mouku + prášek do pečiva + perníkové koření.

Do šlehací mísy dát vejce + povidla + med a vyšlehat do pěny. Potom přidat smetanu + olej a opět vyšlehat. Postupně přisypávat mouku a vymíchat hladké těsto. Na závěr vmíchat rozinky + pomerančovou kůru + ořechy. Těsto nalít do formy.

Péct v remosce 30-35 minut (zkoušet špejlí).

Po vychladnutí polít polevou a dozdobit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu



