Jablečňák z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 200 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 150 g jogurtu (bílý, skyr, kysaná smetana...), 100 g oleje, 2 vejce, 1 lžička vanilkové pasty (nebo vanilkového extraktu), 1 kypřící prášek do pečiva, 1 větší jablko (nebo 2 menší); * POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 40 g másla, 1 lžíce skořicového cukru
Postup přípravy
Polovinu množství jablek pokrájet na plátky a druhou polovinu na kostičky.
Do mísy dát jogurt + vejce + olej + cukr + vanilkovou pastu + mouku a vymíchat hladké těsto.
Přidat jablka, pokrájená na kostičky, zamíchat.
Nakonec vmíchat prášek do pečiva.
Těsto nalít do formy, povrch uhladit a rovnoměrně poklást plátky jablek.
Formu vložit do remosky a péct cca 40 minut (zkoušet párátkem, pokud se koláč nahoře připéká, přikrýt alobalem).
Po vychladnutí vyklopit z formy.
V misce rozpustit máslo + čokoládu na vaření, vmíchat skořicový cukr.
Polevu nalít na vychladlý koláč.
Polovinu množství jablek pokrájet na plátky a druhou polovinu na kostičky. Do mísy dát jogurt + vejce + olej + cukr + vanilkovou pastu + mouku a vymíchat hladké těsto.
Přidat jablka, pokrájená na kostičky, zamíchat. Nakonec vmíchat prášek do pečiva. Těsto nalít do formy, povrch uhladit a rovnoměrně poklást plátky jablek.
Formu vložit do remosky a péct cca 40 minut (zkoušet párátkem, pokud se koláč nahoře připéká, přikrýt alobalem).
Po vychladnutí vyklopit z formy.
V misce rozpustit máslo + čokoládu na vaření, vmíchat skořicový cukr.
Polevu nalít na vychladlý koláč.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé