Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Jablečňák z remosky

0.0
Jablečňák z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 200 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 150 g jogurtu (bílý, skyr, kysaná smetana...), 100 g oleje, 2 vejce, 1 lžička vanilkové pasty (nebo vanilkového extraktu), 1 kypřící prášek do pečiva, 1 větší jablko (nebo 2 menší); * POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 40 g másla, 1 lžíce skořicového cukru

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Paradise), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Polovinu množství jablek pokrájet na plátky a druhou polovinu na kostičky.

Do mísy dát jogurt + vejce + olej + cukr + vanilkovou pastu + mouku a vymíchat hladké těsto.
Přidat jablka, pokrájená na kostičky, zamíchat.
Nakonec vmíchat prášek do pečiva.

Těsto nalít do formy, povrch uhladit a rovnoměrně poklást plátky jablek.

Formu vložit do remosky a péct cca 40 minut (zkoušet párátkem, pokud se koláč nahoře připéká, přikrýt alobalem).

Po vychladnutí vyklopit z formy.


V misce rozpustit máslo + čokoládu na vaření, vmíchat skořicový cukr.
Polevu nalít na vychladlý koláč.

Polovinu množství jablek pokrájet na plátky a druhou polovinu na kostičky. Do mísy dát jogurt + vejce + olej + cukr + vanilkovou pastu + mouku a vymíchat hladké těsto.

Přidat jablka, pokrájená na kostičky, zamíchat. Nakonec vmíchat prášek do pečiva. Těsto nalít do formy, povrch uhladit a rovnoměrně poklást plátky jablek.

Formu vložit do remosky a péct cca 40 minut (zkoušet párátkem, pokud se koláč nahoře připéká, přikrýt alobalem).

Po vychladnutí vyklopit z formy.

V misce rozpustit máslo + čokoládu na vaření, vmíchat skořicový cukr.

Polevu nalít na vychladlý koláč.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie