(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Univerzální těsto na pečené, pařené i duk. buchty
Potřebné ingredience
SUROVINY
42 g droždí
1 kg polohrubé mouky
750 ml mléka
125 g másla
1 vejce
5 PL cukru
špetka soli
Postup přípravy
V troše teplého mléka rozpustíme asi lžíci cukru. Přidáme droždí a necháme vzejít kvásek.
Všechny ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme na teplém místě kynout asi hodinu.
Po hodině kynutí těsto přendáme na pomoučený pracovní vál a můžeme pokračovat. Pokud pečeme buchty, těsto jemně rozválíme a nakrájíme ho na čtverce. Naplníme marmeládou/povidly a zabalíme. Ukládáme na plech a pečeme asi 20 minut při teplotě 200 stupňů
Pokud se rozhodnete pro dukátové buchtičky, z těsta odebíráte menší kousky, které vypracujete na váleček, položíte do vymazaného pekáče, následně nožem uděláte řezy a vzniknou malé buchtičky. Jemné jako pírko i třetí den
Všechny ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme na teplém místě kynout asi hodinu.
Po hodině kynutí těsto přendáme na pomoučený pracovní vál a můžeme pokračovat. Pokud pečeme buchty, těsto jemně rozválíme a nakrájíme ho na čtverce. Naplníme marmeládou/povidly a zabalíme. Ukládáme na plech a pečeme asi 20 minut při teplotě 200 stupňů
Pokud se rozhodnete pro dukátové buchtičky, z těsta odebíráte menší kousky, které vypracujete na váleček, položíte do vymazaného pekáče, následně nožem uděláte řezy a vzniknou malé buchtičky. Jemné jako pírko i třetí den
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé