Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 79 návštěvníků)

Tukožroutská polévka

0.0
Tukožroutská polévka

Potřebné ingredience

4-5 rajčata, 6 větších cibulí, 2 zelené papriky, 1 svazek dužnaté celerové natě, 1 hlávka bílého zelí, 1 bujon v kostce, sůl, pepř, kari, petrželka

Postup přípravy

Postup: Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce s vodou, přidáme bujon, okořeníme a vaříme dokud zelenina zcela nezměkne.

1. den Můžete jíst neomezené množství polévky, veškeré ovoce (kromě banánů) a z tekutin černý neslazený čaj, kávu a vodu.

2. den Neomezené množství polévky, veškerou zeleninu včetně konzervované (bez přísad). Dejte přednost čerstvé zelenině (okurky, rajčata, papriky, ředkvičky, špenát, mrkev, celer, čínské zelí apod.) Vyhněte se fazolím, hrachu a kukuřici. K večeři si dopřejte větší pečenou bramboru s máslem.

3. den Můžete jíst polévku, ovoce a zeleninu dle libosti. Nic dalšího. Na váze by se měl projevit menší úbytek.

4. den Opět neomezené množství polévky, alespoň 3 banány a sbírané mléko. Nezapomínejte na tekutiny, pokuste se vypít co nejvíce vody.

5. den Krom polévky můžete sníst 20-35 dkg vařeného hovězího masa a 5-6 čerstvých rajčat. Pijte dostatečné množství vody, aby se odbourala kyselina močová. I přesto, že Vás už veškerá chuť na polévku přešla, měli byste alespoň jednu porci sníst.

6. den Tento den jezte zeleninu (především tu se zelenou natí) a hovězí maso (upravované na minutkový způsob bez tuku) v neomezeném množství stejně jako tukožroutskou polévku.

7. den Minimálně jednu porci tukožroutské polévky, rýži natural, neslazený ovocný džus a zeleninu. Pokud jste vše dodrželi, měli byste být lehčí o 5-7 kg.


Co nesmíte během diety vůbec jíst

Veškeré pečivo, alkohol, nápoje s bublinkami, smažená jídla. Hovězí maso můžete v dietě nahradit kuřecím masem. V jednom "hovězím" dni, můžete jíst místo hovězího masa vařenou rybu. Dietu můžete opakovat nejdříve za dva dny. Sedmidenní cyklus musíte dodržet pokaždé.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mišus 20. 2. 2013, 10:15
Včera jsem polévku uvařila a vše rozmixovala. Musím říct, že mi chutná! Není to nic hnusného. Tak snad vydržím! Držte mi palce! (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Kačes01 8. 5. 2009, 22:06
Taky jsem ji kdysi jedla.Vydrželo mi to 2 dny a třetí den jsem jen zvracela a zvracela.Díky tomu jsem zhubla už za 3 dny 5kg.Od té doby k smrti nenávidím papriku 8o| 8o| 8o| Ale klobouk dolů,kdo tohle vydrží až dokonce (clamp)
EvaK. 7. 8. 2008, 8:11
Jéééé, Radko, vy jste prostě (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Já ji sháněla a kouknu k vám do receptů... Super, děkuji. A i ostatní jsou skvělé. (^) [A] (child4) (pusa) (sampus)
DÁŠKA 10. 11. 2007, 14:09
Dobrý den .Tukožroutskou jsem jedla asi 5 dní ;-) :-@ (6) (6) +o( +o( a jak jsem cítila po 5 dnech tu polívku (6) :^) :-@ :-Stak jsem nemusela jíst už nic brrrrrrrr :-# :'( 8-| :-| 8-| 8-| ale můj známý to dodržuje a má 7kg dole |-) :^) :^) :^) :^)
geminiMM 6. 10. 2007, 21:22
Dobrý večer, asi Vás pár rozčílím, ale je to pěkná blbost a jojo efekt se dostaví na 100 %. Déle než týden toto držet je o zdraví, ve zdravě chybí tuky nezbytné pro vstřebávání vitamínu A, D,E a K!!!! Pro ty z nás, co kojí, na prdíky jako dělané.Navíc, co ta káva a černý čaj?! Vzdáleně ty první dny připomínají půstové dny,kdy jíte po celý den pouze mrkev,jablka nebo hroznové víno, vždy jen jeden druh nebo rýžový odvar.To max. tři dny a potom pomalý návrat k racionální stravě. Už večer by mi lezla polévka krkem.Někde jsem četla, že Helena Vondráčková drží (držela) jeden den v týdnu půst pro udržení váhy a opravdu to funguje. Nejlepší je právě pondělí- po víkendu. :-) .Nepochybuji,že se ztratí na váze,ale za jakou cenu.
Tenerezka 1. 4. 2008, 14:13
@geminiMM Na půl s vámi souhlasím, jen mě zarazilo jak jste si vůbec mohla myslet, že někdo by tuhle dietu držel když kojí...já osobně doufám že takový blázen neexistuje!!!
geminiMM 7. 8. 2008, 16:34
@Tenerezka To byste se divila kolik mamin hubne i na úkor kojení dítěte, a pak jsou mamky, které kojit nemohou a chtějí.
Nikis. 11. 3. 2007, 9:06
Dneska mám poslední den (Y) Párkrát během týdne přišla krize, ale celkově se to dá vydržet ;-) ;-) ;-) Zcvrknul se mi žaludek, nejsem nafouklá a přežraná a jediné, na co se doopravdy těším, je čerstvé pečivo, jinak jíst zeleninu a ovoce není zas takový trest :-) :-) :-)
kekina 11. 3. 2007, 9:41
@Nikis. Nechci strasit, ale tohle je prave to nebezpeci, ze zase priberes, kdyz po tydnu tukozroutske zeleniny zacnes jist znova pecivo *-) Takze pomalu, jinak jestli ti slo jen o procisteni, tak je to ok, ale pokud ted do sebe zacnes cpat kohlenhydraty, tak mas ta pracne sundana kilecka nahore. Ja jsem od uterka bez peciva, zacinala jsem pred dvema tydny na 66 kilech, dneska rano mam 64 (H) Jinak jsi sikovna holka a drz se, at se muzeme v lete zase srazit v Ostrave, vsechny v riflickach velikosti 36 ;-) Hubnuti trikrat zdar!!! (Y)
Nikis. 11. 3. 2007, 9:55
@kekina Keki, já nechci baštit bílé pečivo, mám ukrutnou chuť na černý čerstvý rohlíček, to můžu, nebo to taky ne? 8o| 8o| 8o| 8o| Nestraš ;-) ;-) ;-) Tak jo, platí, v Ostravě ve velikosti 36 :-D (Y) :-) :-) :-)
kekina 11. 3. 2007, 9:57
@Nikis. Jo jo, to je hezky, ze jis tmavy pecivo, je zdravejsi, ale stejne je to pecivo (H) Pomalu holka, dej si prvne pulku rohliku a pomalu pridavej, mluvim ze zkusenosti starsi zeny, tohle mam uz vsechno za sebou ;-) Dostala jsem dovolenou prvni tri tydny v srpnu, ale mozna se urvu na prodlouzenej vikend i drive, tak se srazime (L)
Nikis. 11. 3. 2007, 9:59
@kekina Už se mooooc těším! (L) (L) (L)
Nikita5 9. 3. 2007, 14:41
Ahoj maminy, asi mě ukamenujete,ale nedá mi to abych na tu tukožrouckou polévku nereagovala.Jestli chcete zhubnout tak toto Vám pomůže jenom krátkodobě a jak i některé píšete.,začínate pořád znova a znova...pořád buď dole nebo nahoře...a nejhorší je natom že se můžete nesprávnou stravou i metabolicky rozhodit a potom už se nemusíte dát dohromady nikdy.Je to jenom o správných stravovacích návycích a pravidelné stravě.Veronika
holcicka 9. 3. 2007, 12:59
Ahojky, tak jak to čtu, tak si tu polévku asi taky uvařím, tak začnu od pondělka, ( to je moje oblíbené slovo, vždy začínám od pondělka). Přidá se někdo ?? :-D Potom by se nám určitě hublo lépe ! :-P
Amiska 9. 3. 2007, 13:35
@holcicka Hani, ja taky vzdycky zacinam od pondeli, jindy mi to nejde :-))) Tuhle polivku jsem zkousela nekolikrat, neni spatna, ale dele jak dva tri dny to nevydrzim :-)) Ale klido s Vami zacnu!!
mmatuli 9. 3. 2007, 9:14
Tak jsem dnes skončila s dietou, huráá :-P, mám dole 4,5 kg. Ale nevím, jestli je brzy nebudu mít zpět, asi již nebudu mít odvahu znovu jíst polévku :-(
bubík4 9. 3. 2007, 10:19
@mmatuli Jak dlouho Vám to trvalo??
mmatuli 9. 3. 2007, 14:55
@bubík4 Držela jsem to přesně těch 7 dnů, jak je tady psáno. Musím dodat, že jsem každý den (mimo posledního, to jsem byla už hotová) cvičila 45-50 minut. Jinak mám k tomu ještě 3 malé děti. :-)
bubík4 9. 3. 2007, 17:07
@mmatuli Tak to gratuluju!!!!!!!!! (Y)
kytka74 6. 3. 2007, 8:12
taky jsem jí jedla, nosila jsem si jí do práce :-P a po 14 dnech jak jsem otevřela lednici a vyděla jsem tam sklenici s polívkou málem jsem tam vrhla 8-| ale zhubla jsem 7 kg a stálo to za to (Y) jedla jsem jí studenou i teplou, abych měla pocit změny (PL) ale dnes už jsem je zas nabrala :-@ :-@ :-@ ale nechala jsem se váma motivovat , a jdu do nííííí zas :-$ všem nám držim pěsti ať to dokážem (Y) |:o) Jitka
Lukrato 9. 3. 2007, 10:13
@kytka74 Musím potvrdit, že polévka za studena je MNOHEM snesitelnější, než teplá. Dokonce musím přiznat, že mi studená i docela chutná.... Dietu držím 5.den a mám dole 3 kg, přestože jsem 3. den trošku "selhala" .... nevím, jestli to není jen samá voda, ale piju o 106, tak jsem zvědavá, jaký bude výsledek na konci mého dietního snažení. Ten 3. den to byla krize, ale dneska už ani nepociťuju hlad a co mě nejvíc zaráží ani žádný chutě....a to jsem byla dnes ve vonavé pekárně.....No prostě NIC!!!! (Y) (Y)
Lukrato 6. 3. 2007, 7:02
Tak jsem se probudila do druhého tukožroutského dne a představa polívky není tak hrozná, až vypravím starší dítko do školy, půjdu si trošku ohřát. Vkládám do svých rodinných fotografií přípravu polívky i výsledek. Taky jsem se nechala vyfotit před dietou a pak vložím fotečku PO dietě. Jsem zvědavá, zda bude alespoň trošku znatelný úbytek SÁDLA....
Melounecek 5. 3. 2007, 21:16
To už jsem taky drřela,je to šílený,kdyby mi tu polévku teď někdo postavil předemě tak ho100%pozvracím od hlavy až k patě.Drřím všem odvážlivcům palce. (PL) (PL)
mmatuli 5. 3. 2007, 19:05
Tak dneska jím již 4. den. Jak jsem si nabrala dneska polévku, málem jsem se šla vyzvracet. Zítra už to bude možná realita Ale jinak hlad není. Každopádně jsem se dneska vzbudila a byla jsem úplně vycuclá, tak jsem honem mazala na ty banány Nicméně nevím, jestli to se mnou nezamává, skoro mám strach řídit auto. To berte jako upozornění, nepředpokládám, že by to byly jen subjektivní obtíže.
Lukrato 5. 3. 2007, 20:07
@mmatuli Jejda, co mě to čeká ??? I když mě se chtělo zvracet už při první mističce.... Blééééé, už se těším na zítřejší brambůrku..... Dneska jsem zvládla jen dvě mističky a hlad jsem statečně překonávala ovocem....nevím, jestli jsem to nepřeháněla, zbaštila jsem 4 pomeranče a 3 jablka... Na zítřek už mám nakoupenou mrkev, rajčata a okurek, tak budu pěkně chroupat a myslím, že to s tou "vynikající" polívkou přehánět nebudu.... 8-| 8-| 8o| 8o|
Sabatt 5. 3. 2007, 12:00
tý jo :^) :^) týden bych to asi nevydržela,zeleninu a ovoce můžu,ale jíst týden polívku,to je nářez 8o|bez minerálky s bublinkama bych asi umřela žízní ;-) ;-) ;-)
Nikis. 5. 3. 2007, 13:05
@Sabatt Jani :-( :-( :-( Já si ji dneska uvařila, mám v sobě první porci :-( :-( :-( Je fáááákt hnusná, ale ten týden to snad vydržím +o( 8-|
Lukrato 5. 3. 2007, 14:20
@Nikis. Niky, tak to teda s Tebou musím jedině souhlasit... Dlouho ( jestli vůbec někdy ) jsem nic tak hnusnýho nejedla, Ale přemáhám se, jak to jde ( u dnešní druhý porce jsem si zrovna říkala, že by bylo moudřejší, kdybych to začala jíst, až budu mít rýmu, abych neměla žádnou chuť..... No, jestli to vydržím, tak jsem FAKT dobrá !!! 8-| 8-| 8-| +o( +o( +o( 8o| 8o| 8o|
Nikis. 5. 3. 2007, 15:15
@Lukrato :-D :-D :-D Souhlas! Já si myslela, že tak hnusné to být nemůže, jak každý říká, zeleninu mám ráda... ale ta kombinace je vražedná :-D :-D :-D Každou věc zvlášť z polévky miluju, ale dohromady je to totální humus ;-) ;-) ;-) 8o|
Sabatt 5. 3. 2007, 13:28
@Nikis. neblázni,jsi pěkná a štíhlá (L) dej si řízek,já bych to bez kousku pečiva a minerálky fakt asi týden nevydržela 8-| 8-|
Nikis. 5. 3. 2007, 15:15
@Sabatt (6) Nech toho! Už jsem se rozhodla :-) :-) :-) :-) :-) la la la 8-| 8-| 8-|
kekina 6. 3. 2007, 9:13
@Nikis. Ja se vcera taky rozhodla a po pernem dni jsem v 6 vecer doletela po praci a navsteve doktora do Mekace a dala si obrovsky kureci hamburger a zajedla to Mc Flury s karamelem *-) Ale bylo to vyyyyyyborne (H)
Lukrato 6. 3. 2007, 10:00
@kekina No, když koukám na Vaše rodinné fotky, tak si toho Mekáče můžete dovolit klidně denně......ale, prosíííííííííííím, nezrazujte nás, už tak nám to dalo hóóóóóódně sebepřemlouvání, abychom do toho šly...... :-S :-S :-S
kekina 9. 3. 2007, 17:49
@Lukrato Kocko ty fotky jsou z minuleho roku z leta, tam jsem mela o 6 kilo mene *-) Ale od uterka hubnu, nejim vubec cokoladu, pecivo a tucne veci a mam uz neco dole a hlavne: CITIM SE LEPE (Y) Koupila jsem si dneska knizku New Your Diät od chlapika, co vytrenoval Heidi Klum, kdyby jste nekdo mnely zajem, pisnete mi.
Langoska 5. 3. 2007, 8:36
HOLKY NEMŮŽE TAM BÝT MÍSTO CIBULE NĚCO JINÉHO? 8-| 8-| 8-| JÁ NEMUSÍM!!!!!!!
Lukrato 5. 3. 2007, 11:05
@Langoska Ahoj Leni, myslím, že bys mohla zkusit pórek.... ale i kdyby jsi to tam nedala vůbec, asi se nic neděje...
Lukrato 5. 3. 2007, 7:40
Tak dnes jdu na to.....jsem zvědavá na výsledek, moc a moc doufám, že to vydržím.... Moje výchozí váha je hrůzostrašná ( 84kg/180cm ), tak se v pondělí pochlubím.... +o( ;-) Jo a jak se tu píše o tom Jo-Jo efektu, myslím si, že to nebude tak strašné - hladovka to není, můžu sníst polévky, kolik chci, takže po týdnu jen přejdu zpět na normální stravu? ...... :^)
Langoska 5. 3. 2007, 13:17
@Lukrato LUCI, DÍKY, DRŽÍM PĚSTI, JÁ TO MOŽNÁ TAKY ZKUSÍM, MÁM SICE 162 CM A 52 KG, ALE PO ZIMĚ BYCH MOHLA ZKUSIT TROCHU PROČISTIT ORGANISMUS, :-o 8-| NO KDYŽ MI NEBUDE CHUTNAT, TAK PŘESTANU.V PONDĚLÍ SI PÍSNEM. HURÁ NA TO! |:o)
Smolčice 1. 3. 2007, 19:15
tak letos jsem to vážně nezvládla po dvou dnech konzumace tukožroutské polívči jsem se pěkně do syta napapala :-@ :-@ :-@ :-@
pehaku 2. 3. 2007, 10:48
@Smolčice ;-) ;-) ;-) Já se zatím držím, dneska jí jím 4.den... Ráno jsem vlezla na váhu a zatím je 1 kg dole, tak uvidíme, jestli ještě něco půjde. :-$
kekina (upraveno) 28. 2. 2007, 21:41
7 kilo za tyden? Tak tomu moc neverim *-) A jestli jo, tak jsou urcite aspon 4 kila dalsi tyden zpatky :-S Ja bych to dokazala jist tyden, ovoce a zeleninu muzu, ale tem sedmi kilum se mi fakt nechce verit, je to nejak moc velka rychlovka (N)
Nikis. 5. 3. 2007, 7:46
@kekina Taky myslím, že 7 kilo za týden asi nepůjde... ale kdybych shodila aspoň 4 kila, byla bych šťastná jak blecha, takže jdu do toho *-)
zuz@ 27. 2. 2007, 12:26
já to jednou držela - opravdu to funguje (Y), ale 2. den už jsem to vařený zelí nehmohla ani cítit :-( a jak jsem se těšila na tu 1 pečenou bramboru ^o), to se nedá popsat....
riclovka 28. 2. 2007, 20:54
@zuz@ fekt tech 5 kilo jde dát dolu za ten týden? taky se mi moc nechce tomu věřit (PL)
pehaku 28. 2. 2007, 17:28
@zuz@ Tak já dnes držím 2. den a polévka mi chutná víc než včera ;-) Jinak dnes mezi polévkou chroupu mrkev a ředkev a už se těším na večer- bude brambora-hurááá |:o)
zuzu 27. 2. 2007, 10:40
tak do tohohle nejdu, doktoři to hodně rozmlouvají, ale držím palce všem, kdo to chce zkusit (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie