Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 74 návštěvníků)

Celozrnné kaiserky

0.0
Celozrnné kaiserky

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 100 ml majonézy, 200 g hl. mouky, 200 g celozrnné mouky, zrníčka - lněné semínko, sezam, slunečnice, 1 lžička soli, špetka cukru, 1/2 kostky droždí
Program TĚSTO

Postup přípravy

Nechat vykynout, udělat kaiserky (housky, rohlíky), na plechu ještě nechat vykynout, potřít vajíčkem, posypat semínky. Peče se na 180 stupňů.
S těstem se moc dobře pracuje, kaiserky jsou vláčné ještě i 2., 3. den a moc dobré.
Je to upravený recept z MMB - majolkové housky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Pesinka 8. 2. 2014, 18:26
Vypadají úžasně,já miluju i ty z Lidlu,takže tyhle ráda vyzkouším (Y)
Anturka 4. 2. 2014, 16:06
tak jsem je dneska zkusila chutově jsou zatim dobré ale nejsou jak na obrázkutak tmavé mám různé tvary http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4536727
martina hřebačková 19. 1. 2014, 9:48
vypadají úžasně!!! hned se do ně pustím,du si zadělat těsto :-)
Marketbalka 27. 8. 2013, 19:05
Výborné pečivo (Y)pekla jsem již 2x, vždy z dvojité dávky - celkem 24 ks. Jsou vláčné, zvrchu křupavé no prostě luxusní (clamp) Kam se hrabou zamražené, rozpékané v marketech (Y) díky za super recept, určitě budu péct často.
markid 17. 7. 2013, 13:10
moc dobré (Y) díky za recept
jandula5 5. 5. 2013, 18:27
vypadá to super,ráda bych zkusila,mohu se prosím zeptat,jakou majonézu používáte? moc díky (F)
Ikarus 30. 12. 2010, 15:32
jsem nováček, pekárnu mám právě novou a zkoušela jsem kaislerky-jsou výborné jen jsem nedocílila podoby vašich-rozříznutí se zapeklo ale chutˇOVĚ VÝBORNÝ!!!
vicinka 22. 12. 2010, 8:27
Výborné, peču už poněkolikáté.
pavlíkmacík 19. 11. 2009, 11:20
(clamp) (clamp) (clamp)určitě vyzkouším :-) :-) :-) díky za recept (F) (F) (F) (hello)
zdenka54 4. 3. 2009, 13:41
Určitě je vyzkouším,vypadají moc lákavě,ale jakou tu celozrnnou *-)žitnou nebo pšeničnou nebo je to jedno? (L)
MajkaMus 10. 3. 2009, 11:30
@zdenka54 Dávám pseničnou, ale myslím, že je to jedno. Majka.
zdenka131 31. 1. 2009, 13:59
Sú krásne, tiež čakám na návod na ich pletenie. (Y) (Y)
MajkaMus 4. 3. 2009, 13:21
@zdenka131 Kaiserky nepletu - těsto rozdělím na 12 kousků, udělám bochánky, které na plechu rozplácnu a do kříže naříznu ostrým nožem. Jde to i bez toho naříznutí. Potom nechám na plechu ještě asi půl hodiny kynout, potřu vejcem a posypu semínky a peču.
Petula30 31. 1. 2009, 13:50
Vypadají úžasně, jen mi řekněte, jak se kaiserky pletou nebo nepletou :-) Děkuji!
L.E.N.K.A. 26. 4. 2008, 11:15
byly výborné (zajic) (Y) ale jak se dělá tento tvar...? *-)
SyMa 16. 4. 2008, 20:10
Dobrý den, tak jsem dnes upekla. Chuťově byly moc dobré, vláčné.... (L)Ale podle vašeho fota vypadají křupavě a já je měla normální :-@Jak dlouho je asi pečete?
Atiza 15. 4. 2008, 20:29
Dobrý den. Pekla jsem kaiserky. Chuťově byly výborné, jenom po vložení do trouby mi naskočily a měla jsem je jako bulky. Zajímalo by mě jak to udělat, aby zůstaly takové jako na obrázku. Jinak se po nich jenom zaprášilo.
andy44 10. 4. 2008, 18:42
vypadají krásně,určitě zkusíme (Y) (hello)
ousko1 10. 4. 2008, 18:22
Dobrý den můžu se zeptat jaké celozrné mouky?
Kamek 8. 4. 2008, 11:33
Vypadají nádherně (Y) (Y) (Y),sice nemám pekárnu *-) *-),ale stejně vyzkouším (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie