Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Dort Bee Bee (BeBe řezy s ovečkama na pastvě)

0.0
Dort Bee Bee (BeBe řezy s ovečkama na pastvě)

Potřebné ingredience

KORPUS: Asi 5 krabiček BeBe sušenek, 4 lžíce javorového sirupu, 4 lžíce vody, 3 vanilkové pudinky, 1,5 l mléka, 9 lžic cukru;
ZDOBENÍ :
falešná marcipánová hmota dle receptu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=15998
(já dala asi 5 lžiček mandlového aroma a 2x tolik vody)
! pozor, některé barvivo je skutečně slané, musí se koupit gelové nebo od Kovandů;
Ještě pár kousků čokoládové rýže

Postup přípravy

KORPUS (BeBe řezy)
Hluboký plech vyložíme pečícím papírem - musí přesahoval tak, aby se později dal za něj dort vyjmout, k rohům ho nastřihneme.
Poskládáme BeBe sušenky pěkně vedle sebe. Lehce potřeme směsí javorového sirupu a vody (1:1). Uvaříme pudink podle návodu a vylejeme na první vrstvu sušenek. Rozetřeme ho rovnoměrně do všech stran a ještě za horka na něj naskládáme další vrstvu BeBe sušenek. Ty opět potřeme javorovým sirupem s vodou a stejný postup zopakujeme se všema třema pudinkama. Navrch dáme sušenky polité sirupem. Necháme několik hodin ztuhnout v ledničce. Po vyndání z ledničky vyjmeme dort z plechu (chytneme opatrně za pečící papír) a přendáme na připravený tác nebo jinou podložku, kde bude dort stát.

FALEŠNÁ MARCIPÁNOVÁ HMOTA
Vytvořila jsem jí podle receptu na http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=15998 . Ale i po rozředění a promaštění olejem se mi nedařilo dobře dort potáhnout... Snad se příště podaří líp. Na ovečky mi hmota vyhovovala.
Sama jsem polevu na dot nedávala, autorka marcipánové hmoty doporučuje před potažením dortu polít.

OVEČKY
Z marcipánové hmoty vytvoříme větší váleček, který bude tvořit tělo ovečky. Prohloubíme místo, kam později vložíme hlavičku. Ze čtyř malých válečků vytvoříme nožičky a přilepíme je spíš po stranách (ovečka bude ležet vahou na bříšku). Navhlčíme bříško a položíme na místo určení. Potom vidličkou vytvoříme "vlnu" - zapíchne vydličku vždycky trošku pod povrch a pak "podebereme".
Hlavu vytvoříme z kuličky, k jedné straně jí vyválíme trošku do špičky (to bude čumáček). Navlhčíme prohlubeň na těle ovečky a přilepíme tam hlavu. Ze dvou malinkatých kuliček vytvoříme "placky", ty přehneme a přilepíme na hlavičku jako uši. Z malé "žížaly" uděláme ocásek a přilepíme na zadeček.
Párátkem vypíchneme oční důlky a trošku je rozšíříme. Vybereme dvě krátké čoko-rýže a vpíchneme je jako očička. Pak párátkem vyškrábeme ještě místo na pusinku a vložíme středně dlouhou zahnutou čoko-rýži. Vše dobře zatlačíme do těsta.

Takhle vypadá korpus po vyndání z ledničky. Po přendání na podložku jsem ořízla papír, kde přesahoval

Jedna ovečka v detailu, div že nezabečí :-)

Ještě tři ovečky, jsou pěkně vidět z různých úhlů

A takhle vypadá dort na řezu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Init 17. 4. 2008, 19:44
Krásné a ovečky roztomilé, jste šikulka (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
kalasovi 17. 4. 2008, 20:49
@Init Díky. Tak jsem se taky na Vás koukla a máte tam taky spoustu pokladů ;-) Hned si Vás připisuju do oblíbených, třeba se zas při nějaké příležitosti inspiruju (Y)
Inka82 17. 4. 2008, 16:21
Mňam to musí být dobré a ty krásný ovečky (Y) Jen malá zmínka k barvivu mám potravinářsé barvy Kovandovi,nádherně barví ,neobsahují sůl a nejsou hořké ani při větším množství. Kupuju je v Globusu za 7,- (hello)
kalasovi 17. 4. 2008, 19:04
@Inka82 Díky moc za tip! Glóbus máme daleko, ale bydlí poblíž kamarádka, asi jí zaúkoluju :-p Mimochodem, právě Váš včelí úl mě navnadil, abych se vrhla na marcipán (H) Vaše výrobky jsou náááádherné :-$ moc mě inspirovali a povzbudily, abych se nebála pustit rovnou do nějakého pořádného projektu :-) Tak ještě doladím to potahování a bude to paráda... Přeju krásný den, Hanka
hádě 17. 4. 2008, 15:48
Ahojky Hanko, je super. Doufám,že i tak chutnal. Hanka
kalasovi 17. 4. 2008, 18:53
@hádě Jé, Hani, ahoj! Jo, byl dobrej (zajic) až na tu slanou příchuť zeleného marcipánu, ale příště nekoupím slanou barvu :-D Pozdravuj doma!
hádě 17. 4. 2008, 23:58
@kalasovi Hani, co, to je za barvy? Chystám se Márovi udělat něco k svátku, tak abysme ho měli sladší. ;-) Pozdravuj Pavla a holky
kalasovi 18. 4. 2008, 7:37
@hádě Já měla od AROKA. Prý od Kovandů nejsou slané a prodávají je v Globusu. Doporučuju přečíst vzadu složení. Nebo zkusit někde (třeba v drogerce) sehnat gelové. Tak ať se dílko zdaří ;-) Děkujeme za pozdravy, taky doma pozdravuj
Willow M 19. 4. 2008, 17:28
@kalasovi Já používám taky barvy od Kovandy a teď hlavně gelovky od Wiltona a kdo to má blízko do Německa, tak nejsou špatné ani jejich tekuté...a nejsou ani drahé :-) Jinak dortík je hezký a hlavně ty ovečky jsou super! :-)
vacholino 17. 4. 2008, 15:38
Ahoj Hanko, na tom posledním obrázku jsi tý ovečce normálně oddělila hlavu od těla?!?!?!?! :-o :-o :-o moc hezký, gratuluju.... (clamp) (clamp) (clamp) úplně jsem zapomněla na Miušky narozky, to jsem ale ostuda :-S :-S :-S všechno nej nej nej..... (sampus) teta Helena
kalasovi 19. 4. 2008, 16:16
@vacholino To jsem ještě jednou já. Vlastně ani nevím, jestli jsem zase já cca před měsícem přála Šimůnkovi k narozkám *-) Tak jsme si možná fifty fifty... Tak že mu teda přeju do příštího roku samé skvělé věci, ať je ještě lepší než ten první!!! (candle) Ahoj, Hanka
kalasovi 17. 4. 2008, 18:57
@vacholino To je v pohodě, při těch všech miminkách a dětech, o který se musíš starat (včetně těch psích) to úplně chápu... Taky, jak nás přibývá, tak je čím dál horší si všechny ty svátky a narozeniny pamatovat :-( Já už ani kolikrát nevím kolik mi vlastně je Jo, rozkrájeli jsme ovečky. A ty Rebeččiný komentáře, to jsme se nasmáli! Věty typu: "Maminka užízla oveče javičku" nás fakt dostaly :-D Posílám pozdravy do Čižic (L)
nula 17. 4. 2008, 13:36
teda ty ovečky (Y) (clamp) to bych asi nezvládla *-)
kalasovi 17. 4. 2008, 13:45
@nula Náhodou, když jsem se koukla na Vaše stránky a objevila tam zajíčky, růžičky apod... Tak by šly i ovečky ne? ;-) Kdyžtak si je napřed zkuste z modelíny ;-)
aweii 17. 4. 2008, 12:57
jéééé (^) super ovečky |:o) |:o) jste šikulka
kalasovi 17. 4. 2008, 13:47
@aweii díky (Z) Když vono mě to prostě baví :-)
pentilka 17. 4. 2008, 12:35
no ty ovečky jsou nádherný |:o) |:o) |:o)
kalasovi 17. 4. 2008, 13:46
@pentilka Dík za pochvalu, od Vás si toho vážím (radost)
pentilka 17. 4. 2008, 15:36
@kalasovi Hani, to mě strašně těší (F) (F) (F) (F) (F), ale ten dort byl můj úplně první (smich) (smich) (smich) (smich) (flower) (flower) (flower)Olča

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie