(recept
si oblíbilo 85 návštěvníků)
*** Omáčka Káti a Škubánka ***
Potřebné ingredience
drůbeží maso, zelenina pod svíčkovou, bobkový list, nové koření, hladká mouka, smetana, sůl, cukr, citron
Postup přípravy
Orestujeme zeleninu na oleji, podlijeme trochou vody a přidáme bobkový list a pár kuliček nového koření, necháme vařit dokud není zelenina měkká. Mezi tím si vedle připravíme kuřecí nebo krůtí maso, já vařím vzlášť, abych nemusela složitě maso vybírat ze zeleniny a koření. Pak vyjmeme koření a vývar se zeleninou rozmixujeme nebo propasírujeme přes sítko (jako na svíčkovou). Vrátíme zpátky do hrnce a přidáme tolik vody, kolik budeme chtít omáčky, přidáme kuřecí masíčko, převedeme k varu a přidáme smetanu. Můžeme do ní přidat hl mouku a přes sítko rovnou zahustit a nebo si připravit zákletku ( :-) ) Zahustíme, povaříme a ochutíme. Podle chuti sůl, cukr a citron - pár kapek nestačí, nebojte se ho přidat trochu víc, dává omáčce vynikající chuť
Příloha co kdo má rád - rýže, těstoviny, knedlík
Příloha co kdo má rád - rýže, těstoviny, knedlík
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Olouf
(upraveno)
29. 4. 2010, 16:18
Také jsem se nechala inspirovat a stačilo, abych holkám (dvojčata, dvaapůl roku) řekla, že tohle vaří pejsek Škubánek, přidala historku a holky dlabaly a dokonce si i přidaly!!! Dnes jsme měly jako přílohu těstoviny, zítra ke zbytku udělám knedlík. Děkuji moc za recept - jednoduché, rychlé, ale hlavně moc dobré!!!
Katka.J.
(upraveno)
1. 5. 2010, 22:09
@Olouf
děkujeme za hezký komentář, jsme rádi, že omajda od Škubánka chutná i u vás
Zofulinka
(upraveno)
12. 4. 2010, 20:37
Super nápad zrovna běží večerníček Káťa a Škubánek, tak uvaříme podle večerníčka a uvidíme, jestli něco zbyde na talíři
Katka.J.
(upraveno)
15. 4. 2010, 21:52
@Zofulinka
u nás jeden z nejoblíbenějších večerníčků dejte vědět, jak chutnalo
Zofulinka
(upraveno)
24. 4. 2010, 19:25
@Katka.J.
TAk jsem to zkoušela a dopadlo to dobře . Jedla taťka, jedla mamka, jedly všechny děěti Lucinka - 3 roky - jedla dokonce i maso, které normálně vždycky vybere a nechá. Jen jsem si nebyla jistá, jak to děláte s tím masem. Nějak ho zvlášť extra orestujete nebo ho normálně syrové šupnete do omajdy a tam doděláte? Nicméně opravdu mňamka
Katka.J.
(upraveno)
26. 4. 2010, 22:57
@Zofulinka
mám velikou radost, že vám chutná jako u nás masíčko vařím v malém kastrolku zvlášť a pak ho šoupnu hotové do omajdy, vývar z masíčka se dá do omáčky použít a nebo i bez něj oboje je mňamka. Teď už jsou holky zas o nějaký měsíc starší a tak jim to masíčko někdy orestuju .... Děkujeme za pochvalu, mějte se krásně
Hanka.B.
(upraveno)
12. 8. 2008, 11:00
Omáčku jsem dělala a musím přiznat, že byla moooooooc dobrá!! Nejen, že chutnala naší Terezce, ale i mě a manželovi. Děkujeme za recept, už ho máme v oblíbených Hanka a Terezka
Katka.J.
(upraveno)
12. 8. 2008, 21:14
@Hanka.B.
Ahoj Hanko a Terezko, děkujeme
raskynka
(upraveno)
25. 6. 2008, 20:52
tak tuto variantu uz jsem dlouho nedelala a co si vzpominam,tak se cela rodinka po ni mohla utlouct.dekuji za pripomenuti
Katka.J.
(upraveno)
30. 6. 2008, 9:51
@raskynka
taky se můžem utlouct jsem ráda, že je recept užitečný
Simule2
(upraveno)
8. 6. 2008, 12:45
Kačko, dnes sem to zkusila Sice máme trošku jinou barvičku a maso bylo ze včerejšího kuřátka, ale je výborná, hlavně chutnala dětem Děkuji za inspiraci
Katka.J.
(upraveno)
12. 6. 2008, 10:40
@Simule2
Jsem ráda, že vám chutnala. Děkuju za hezký komentář
JLe
(upraveno)
30. 4. 2008, 13:05
Vypadá to úchvatně...děkuji za inspiraci..
Katka.J.
(upraveno)
30. 4. 2008, 21:52
@JLe
není za co dceři to moc chutná, tak třeba bude úspěch i u vás