(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Tuňákové škebličky z bramborového těsta
Potřebné ingredience
Vařené brambory, polohrubá mouka, vejce, sůl, trošku prášku do pečiva + 1 vejce na potření
Náplň: Tuňák v konzervě (sendvičový), pórek, hořčice, lžička strouhanky, sůl, pepř na ochucení
Postup přípravy
Zbylo vám od oběda trochu vařených brambor ?? Pro jednoho moc, pro tři je to málo ...
Brambory prolisujte, přidejte mouku, lžičku pečivového prášku, 1 vejce, špetku soli a udělejte těsto jako na bramborové knedlíky. Vyválejte na cca 1/2 cm placku, tvořítkem vykrojte kolečka, která naplňte směsí z tuňáka, sekaného pórku, a hořčice a překlopte napůl a okraje dobře zamáčkněte. Položte na plech, nejlépe na pečící papír, potřete vajíčkem, kdo chce může ještě posypat hrubou solí, kmínem, kořením nebo sezamem a upečte.
Bezva chuťovka :-)
Brambory prolisujte, přidejte mouku, lžičku pečivového prášku, 1 vejce, špetku soli a udělejte těsto jako na bramborové knedlíky. Vyválejte na cca 1/2 cm placku, tvořítkem vykrojte kolečka, která naplňte směsí z tuňáka, sekaného pórku, a hořčice a překlopte napůl a okraje dobře zamáčkněte. Položte na plech, nejlépe na pečící papír, potřete vajíčkem, kdo chce může ještě posypat hrubou solí, kmínem, kořením nebo sezamem a upečte.
Bezva chuťovka :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
macíci
(upraveno)
25. 1. 2010, 19:38
Vypadá to krásně, určitě brzy vyzkouším