(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Jednoduché piškotové těsto na dortíky, bublaniny...
Potřebné ingredience
Na 1 vejce se přidává 5 dkg moučkového cukru, 5 dkg polohrubé mouky a 1 lžíce teplé (ne horké) vody - na celý plech dávám dávku z 5 - 6 vajec, na koláčovou formu ze 3 vajec
Postup přípravy
Celá vejce ušleháme s moučkovým cukrem do běla, opatrně a postupně přimícháme polohrubou mouku a nakonec po lžících zamícháme vodu. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy (nebo na plech) a v předehřáté troubě upečeme. Na těsto můžeme dát jakékoliv ovoce (třešně, maliny, jahody, meruňky, borůvky) a máme vynikající a bleskovou bublaninu :o) Moc dobré je také přimíchat do těsta kakao a poklást třešněma...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Yvia1
(upraveno)
19. 5. 2008, 17:26
Jak dlouho se peče?
Dneska už mám upečeno,tak pro příště.Zdá se mi, že se na povrchu loupe.


nahlásit

Bobina75
(upraveno)
19. 5. 2008, 20:44
@Yvia1
Peče se podle toho, z kolika vajec jej děláte, takže čas Vám bohužel neřeknu, peču na 170 st. v elektrické troubě, až je povrch mírně dorůžova, neměl by se moc v troubě vysušit. Může se stát, že povrch bude takový křupavoučký, je to prostě klasické piškotové těsto bez tuku, ale ještě se mi nestalo, že by se loupal
, takže fakt nevím... Já mám s tímto těstem moc dobré zkušenosti, hlavně jej používám s různým ovocem jako bublaninu, ale i na dorty.

nahlásit

Yvia1
(upraveno)
19. 5. 2008, 21:15
@Bobina75
Dopadlo to dobře, Rozkrojila jsem to, namazala džemema navrch dala mandarinky a jahody a ještě zalila rosolem. Jen se mi zdálo,že je to sušší,ale to ovoce to spravilo. Moc dobré ke

nahlásit

Bobina75
(upraveno)
19. 5. 2008, 22:11
@Yvia1
Tak to jsem ráda


nahlásit