(recept
si oblíbilo 36 návštěvníků)
Plněné sýrové brambory aneb "jacked potatoes"
Potřebné ingredience
Velké "nové" brambory, tavený smetanový sýr (nejlepší je Apetitto klasické nebo s příchutí nivy), plátkový sýr, koření
Postup přípravy
Brambory vaříme ve slupce do měkka. Poté vyřízneme nožem otvor, naplníme ho taveným sýrem, poklademe plátky sýra a posypeme směsí koření (skvělé je grilovací koření, koření na pizzu, na americké brambory nebo na grilovaný sýr).
Brambory vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a zapékáme cca 10 minut.
Tento recept mám z Řecka. Pokud tam pojedete, tak dopuručuji si toto skvělé jídlo dát. Nejen, že je to, spolu s gyrosem, jedno z nejlevnějších jídel (2,5 - 3 euro), ale je děláno z domácích surovin (jejich sýr prostě nemá chybu) a spolehlivě zasytí :-). Kromě sýrové varianty se "jacked potatoes" dělají i s náplní kuřecí nebo tuňákovou.
Brambory vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a zapékáme cca 10 minut.
Tento recept mám z Řecka. Pokud tam pojedete, tak dopuručuji si toto skvělé jídlo dát. Nejen, že je to, spolu s gyrosem, jedno z nejlevnějších jídel (2,5 - 3 euro), ale je děláno z domácích surovin (jejich sýr prostě nemá chybu) a spolehlivě zasytí :-). Kromě sýrové varianty se "jacked potatoes" dělají i s náplní kuřecí nebo tuňákovou.
vyřežeme otvory
naplníme sýrem
poklademe plátkovým sýrem a posypeme kořením
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Myláček
(upraveno)
8. 5. 2020, 13:05
Moc dobré, děkuji a budou v našem jídelníčku pravidelně, teď mi bylo líto loupat nové brambory, tak jsem objevila Váš recept. A shodou okolností byly brambory dovezené z Řecka. Hezké dny Katka
šubka
(upraveno)
6. 2. 2014, 17:56
Brzy vyzkouším
kalimera
(upraveno)
20. 2. 2014, 10:28
@šubka
Janulida
(upraveno)
24. 7. 2009, 1:36
Výborná mňamka i taťka si pochutnal
kalimera
(upraveno)
24. 7. 2009, 9:44
@Janulida
Tak to jsem moc ráda , děkuji .
s-arka
(upraveno)
12. 1. 2009, 7:05
Pavli, tak včera jsem pro velký úspěch musela dělat znova Manželovi tak chutnaly, že si je znova objednal k večeři A to je co říct, protože on je 100% masožravec Jen jsem je tentokrát měla menší, tak jsem je jen rozkrojila na půl, potřela silnou vrstvou taveného sýra, pokladal (na přání) cibulkou, překryla uzeným eidamem a
kalimera
(upraveno)
12. 1. 2009, 13:50
@s-arka
Tak to je paráda , radost číst takový komentář. Navíc, když i chlap - masožravec chválí . Už se těším, až budou zase "nové" brambory, to bude teprve to pravé ořechové . Krásný den
s-arka
(upraveno)
11. 1. 2009, 16:58
Ahoj Pavli Tak večeře díky tomuto receptíku byla VYNIKAJÍCÍ Opravdu jsme si pochutnali, manželovi jsem ještě tedy musela přiložit tzatziki, ale opravdu bašta Tohle u nás nebylo na stole naposledy http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1612251
kalimera
(upraveno)
11. 1. 2009, 17:08
@s-arka
Ahoj, Šári. Jak se máte, holky? Hned, jak jsem otevřela tvůj odkaz, tak jsem dostala strašný hlad , tvoje plněné brambory vypadají fantasticky . A tzatziki k nim byly určitě skvělé, taky je milujeme . Jsem moc ráda, že jste si pochutnali .
s-arka
(upraveno)
11. 1. 2009, 17:16
@kalimera
jj, je to vážně MŇAMKA Jinak se máme celkem dobře, jen ten mráz už mě nebaví Potřebuji být venku a čerpat energii takhle jenom doběhneme do školky, na nákup, pak ze školky a domů Ale receptíky máš skvělé, tak se doma nenudím a pokusím se o další Pavli, moc vás všechny zdravím a napiš
kalimera
(upraveno)
11. 1. 2009, 17:21
@s-arka
Zase tolik chvály , děkujíííííí . Taky Vás moc zdravíme a máš ode mně vzkaz .
kočičák
(upraveno)
13. 7. 2008, 12:12
Musím říct, že je to perfektní recept Mám ho dneska na oběd Až na to, že nemám sejra tvrdý, ale to tomu žymjoku na chuti neubírá
kalimera
(upraveno)
13. 7. 2008, 14:20
@kočičák
Jééééééé děkuji, to mě těší , že šmakuje. A cos tam dala místo tvrďocha?
kočičák
(upraveno)
13. 7. 2008, 15:19
@kalimera
No jenom ten měkký sýr a koření...
kalimera
(upraveno)
13. 7. 2008, 17:25
@kočičák
vidíš, jak jsi kreativní
irena49
(upraveno)
21. 5. 2008, 9:19
Nedalo by se to udělat i v mikrovlnce? Brambory jsou už uvařené a je třeba jen, aby se roztopil sýr. Někde jsem tu v receptech četla, že někdo tak dělá hermelím bez obalování v mikrovlnce. A je prý super!
kalimera
(upraveno)
21. 5. 2008, 10:31
@irena49
Tak to jsem opravdu ještě nezkoušela. Ale teoreticky vzato, by to mělo jít . Jestli to budete dělat, dejte vědět, jak to dopadlo . A ten hermelín bez obalování je fantastický . Posypu ho kořením a zabalím do alobalu a pak ho max na 10 minutek šoupnu do trouby . Mikrovlnku používám jen na rozmražování a ohřívání, takže moc zkušeností nemám .
standy
(upraveno)
15. 5. 2008, 14:17
Pavli, vypadá to úžasně,určitě vyzkouším.
kalimera
(upraveno)
15. 5. 2008, 14:27
@standy
Děkuji, Dani . Pak písněte, jak chutnalo . Já tohle jídlo miluju a navíc je strašně jednoduché . Doufám, že bude chutnat .