Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Hlávkové zelí s masem

0.0
Hlávkové zelí s masem

Potřebné ingredience

Pro 2 osoby: 100g libového vepřového, asi 1/2 menší hlávky zelí, 1 porek, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička vegety, asi 1 lžička soli, asi 2 lžíce octa, přibližně 6 lžic oleje na smažení.
Na obalení masa: 1 bílek, 1 lžička solamylu, voda na rozředění.

Postup přípravy

Zelí bez koštálu a silných žeber nakrájejte na jemné nudličky a osmažte je na pánvi asi na 4 lžících oleje. Hned zpočátku je trochu osolte, aby pustilo vodu a rychleji změklo. Zelí stále míchejte a smažte asi 8 minut (mělo by zůstat polosyrové). Na druhé pánvi na zbylém oleji omažte maso nakrájené na nudličky a rozmíchané se solamylem, bílkem a vodou. Smažte na prudkém ohni tak dlouho, až maso zbělí. Při míchání oddělujte nudličky masa od sebe. Asi za 2 minuty, až bude maso hotové, smíchejte obsah obou pánví. Pokud máte, přidejte porek šikmo nakrájenýna dlouhé nudličky, dále koření a nakonec pro zvýraznění chuti ocet. Směs promíchejte a ihned podávejte.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie