Kokosovo-ananasová dobrota
Potřebné ingredience
PIŠKOTOVÉ TĚSTO:
4 vejce, moučkový cukr a hrubá mouka ve váze celých 4 vajec, 1/2 prášku do pečiva
NÁPLŇ:
200g kokosu, 300 ml mléka, 2 smetanové (vanilkové pudinky), 2 vanilkový cukr, 100 g másla, šlehačkový dezert Dr.Otker s kokosovou příchutí, cukr dle potřeby (ten šlehačkový dezert je trochu sladší, tak je lepší sladit opatrně), džem. Na zjemnění můžete přidat ještě trochu kysané smetany nebo tvarohu.
NA DOZDOBENÍ:
velká plechovka ananasu
želatina
Postup přípravy
Připravíme si krém: Nejdříve uděláme hustější pudink (300 ml mléka na 2 sáčky). Dáme vychladit. Máslo utřeme s vanilkovým cukrem, přidáme vychladlý pudink, kokos, šlehačkový dezert připravený dle návodu na obalu a případně trochu kys.smetany nebo tvarohu. Vše důkladně našleháme.
Korpus rozkrojíme. Povrch postříkáme trochou šťávy z ananasového kompotu. Potřeme slabou vrstvou džemu (nejlépe ananasového) a krémem. Přiklopíme další částí korpusu a povrch dezertu potřeme zbývajícím krémem. Trochou krému můžeme potřít i boky. Dortík poklademe okapaným ananasem a zalijeme připravenou želatinou. Dáme alespoň na chvíli uležet do lednice a můžeme podávat.
Doufám, že Vám bude chutnat stejně jako nám:-)
do růžova upečený piškotový korpus, který už se nemůže dočkat kokosové peřinky:-)
tenhle šlehačkový dezert jsem použila do náplně
tak, krém bychom už měli (díky kokosu je trochu střapatý). Hurá s ním na korpus
hotová mňamka:-)
zachránila jsem poslední kousek:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé