(recept
si oblíbilo 39 návštěvníků)
LIMONÁDA K KVĚTU ČERNÉHO BEZU ( limča bez bublinek :-) )

Potřebné ingredience
8 litrů vody, 700g cukru, 8 velkých květů bezu, 2 citróny a 2 lžičky kyseliny citronové.
Postup přípravy
200g cukrů zkaramelizujeme a dorozvaříme s troškou vody, nelekejte se, jak přilijete vodu, budete mít kapičky karamelu snad všude, jak to buble :-).
Všechnu ostatní vodu převařím, přece jen vydrží pak dýl, přileju do karamelové vody, rozmíchám zbytek cukru, přidám kyselinu citronovou a pak nakrájím na plátky omytej citron, dává se i s kůrou. Nakonec dám květy bezu, snažím se ty tlustý štachle stopek otrhat, je to pak zbytečně nahořklý.
nechá se to 48 hodin louhovat, pak už jen přes sítku přelejvám do sklenic a je to... :-)
Všechnu ostatní vodu převařím, přece jen vydrží pak dýl, přileju do karamelové vody, rozmíchám zbytek cukru, přidám kyselinu citronovou a pak nakrájím na plátky omytej citron, dává se i s kůrou. Nakonec dám květy bezu, snažím se ty tlustý štachle stopek otrhat, je to pak zbytečně nahořklý.
nechá se to 48 hodin louhovat, pak už jen přes sítku přelejvám do sklenic a je to... :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

eliska05
(upraveno)
7. 6. 2009, 22:17
Děkuji za super osvěžující receptík... mohu všem doporučit. Ela

















nahlásit

ikaika
(upraveno)
8. 6. 2009, 19:41
@eliska05
Jsem ráda že chutná, díky

nahlásit

bukos
(upraveno)
31. 5. 2009, 9:06








nahlásit

novackova
(upraveno)
5. 6. 2008, 20:37
taky jí máme moc rádi,právě jsem naložila na limču a taky na sirup z bezinek ,ten e taky moc dobrý








nahlásit

ikaika
(upraveno)
5. 6. 2008, 22:06
@novackova
U nás to je jako průlevák, včera můj 3letej syn vyzungl asi 2 litry a taky to bylo poznat, v noci se počůral jako mimino
. Napadlo mě zkusit květ zamrazit, nemáte s tím někdo zkušenost??? v zimě by se bezinka hodila


nahlásit

fena1
(upraveno)
5. 6. 2008, 19:57
výbroný v sobotu se už taky na to chystáme,už se moooc těším




nahlásit