Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Šťáva z černého rybízu-vynikající

0.0
Šťáva z černého rybízu-vynikající

Potřebné ingredience

3 dcl bobulek černého rybízu 200 listů černého rybízu 3 l vody 3 kg cukru 50 g kyseliny citronové

Postup přípravy

Omyté listy a bobule vaříme ve 3 l vody 20 minut.Přecedíme přes látku,přidáme cukr a kyselinu citronovou a vaříme dalších 20 minut.Ještě horké naléváme do flašek.
Je opravdu moc dobrá a hlavně rychlá.Já dělala 3 dávky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kalvíno 10. 7. 2020, 13:04
Tak to musím vyzkoušet,děkuji za tip.Hanka (F)
annieso (upraveno) 10. 7. 2020, 17:45
Dělám šťávu podle tohoto receptu několik roků ke spokojenosti konzumentů. Nemusím mít tolik rybízu a je zajímavé, že listy / dávám i něco z červeného rybízu/ s trochou rybízu udělají fakt dobrou šťávu. Z listů se vaří čaje, takže vůně i chuť jedině sirup obohatí. Doporučuji. |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) Zapomněla jsem dodat, že s kyselinou citronovou je nutno pracovat dle chuti, nedávám celé množství. Horký sirup dávám do menších skleniček, zavřu a opatrně převrátím /jako marmeládu/. Takže máme otevřenou malou sklenici, která se dopije rychleji než velká.Malým dětem není třeba tolik kyseliny citronové v nápoji. Uvedené množství kyseliny citronové v receptu je nejen na chuť, ale i jako konzervant.
Vera N 25. 7. 2011, 7:59
Zajímavé s tím listem. Vyzkouším.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie