(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Šťáva z černého rybízu-vynikající
Potřebné ingredience
3 dcl bobulek černého rybízu 200 listů černého rybízu 3 l vody 3 kg cukru 50 g kyseliny citronové
Postup přípravy
Omyté listy a bobule vaříme ve 3 l vody 20 minut.Přecedíme přes látku,přidáme cukr a kyselinu citronovou a vaříme dalších 20 minut.Ještě horké naléváme do flašek.
Je opravdu moc dobrá a hlavně rychlá.Já dělala 3 dávky.
Je opravdu moc dobrá a hlavně rychlá.Já dělala 3 dávky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kalvíno
(upraveno)
10. 7. 2020, 13:04
Tak to musím vyzkoušet,děkuji za tip.Hanka
annieso
(upraveno)
10. 7. 2020, 17:45
Dělám šťávu podle tohoto receptu několik roků ke spokojenosti konzumentů. Nemusím mít tolik rybízu a je zajímavé, že listy / dávám i něco z červeného rybízu/ s trochou rybízu udělají fakt dobrou šťávu. Z listů se vaří čaje, takže vůně i chuť jedině sirup obohatí. Doporučuji. Zapomněla jsem dodat, že s kyselinou citronovou je nutno pracovat dle chuti, nedávám celé množství. Horký sirup dávám do menších skleniček, zavřu a opatrně převrátím /jako marmeládu/. Takže máme otevřenou malou sklenici, která se dopije rychleji než velká.Malým dětem není třeba tolik kyseliny citronové v nápoji. Uvedené množství kyseliny citronové v receptu je nejen na chuť, ale i jako konzervant.
Vera N
(upraveno)
25. 7. 2011, 7:59
Zajímavé s tím listem. Vyzkouším.