Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

domácí ŠŤÁVA Z PLODŮ ČERNÉHO BEZU

0.0
domácí  ŠŤÁVA  Z PLODŮ ČERNÉHO BEZU

Potřebné ingredience

plody bezu dle vlastního uvážení, na 1 l šťávy 2 l vody, 20 g kyseliny citronové, kousek celé vanilky a skořice, několik hřebíčků, 70 dkg cukru krystalu.

Postup přípravy

bezinky odšťopkuji a prolisuji na lisu na ovoce, přileji vodu a dám kys. citronovou s kořením. Vařím 10 minut, pak po částech dávám cukr a vařím dalších 10 minut. Vyjmu koření a horkou šťávu dám do sklenic, uzavřu a otočím vzhůru do kýble s hadrem, aby se nerozbily lahve o sebe. Nechám tak vystydnout a ukládám v temnu.
Z dvojité dávky mi vyšla šťáva na 8 lahví od Jelcina, přesně ty lahve, co mám na fotce. V chladu a temnu mi vydrží uchovaná několik let.
je zdravá na krvinky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie