(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
♥Domácí smetanový nanuk♥
Potřebné ingredience
400ml šlehačky,2ztužovače šlehačky,půl plechovky salka,3vejce,2velké plné lžíce sušeného plnotučného mléka,1vanilkový cukr,1velká lžíce rumu
Postup přípravy
1.400ml šlehačky našleháme se dvěma ztužovačema
2.Z bílků ušleháme sníh
3.Do ušlehané šlehačky zašleháme 3žloutky+půl plechovky salka+1vanilkový cukr+1velkou lžíci rumu+2velké plné lžíce sušeného plnotučného mléka
4.Opatrně vmícháme sníh z bílků a nalijeme do tvořítek na nanuky
5.Dáme do mrazáku
Tenhle recept je pro ty,kteří si nechtějí kupovat zmrzlinovač a nebo si rádi hrají jako já.Na svých stránkách tenhle recept nemám,pouze zmrzliny do zmrzlinovače.Tvořítka vlastním teprve týden a nějak není čas fotit,protože se po nanukách jenom zapráší.Zkoušela jsem část zmrzliny udělat ve zmrzlinovači a část prostě jenom nalít do tvořítek.Rozdíl je opravdu minimální a skoro žádný.
2.Z bílků ušleháme sníh
3.Do ušlehané šlehačky zašleháme 3žloutky+půl plechovky salka+1vanilkový cukr+1velkou lžíci rumu+2velké plné lžíce sušeného plnotučného mléka
4.Opatrně vmícháme sníh z bílků a nalijeme do tvořítek na nanuky
5.Dáme do mrazáku
Tenhle recept je pro ty,kteří si nechtějí kupovat zmrzlinovač a nebo si rádi hrají jako já.Na svých stránkách tenhle recept nemám,pouze zmrzliny do zmrzlinovače.Tvořítka vlastním teprve týden a nějak není čas fotit,protože se po nanukách jenom zapráší.Zkoušela jsem část zmrzliny udělat ve zmrzlinovači a část prostě jenom nalít do tvořítek.Rozdíl je opravdu minimální a skoro žádný.
Tohle jsou ta tvořítka.Jsou za 30kč z Lidlu a mám dvoje.Oboje mají objem asi 1litr.Bohužel rychle zmrzlina zmizela tak jsem nestačila vyfotit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
neila
(upraveno)
15. 7. 2008, 16:11
ahoj pavlinka,ja sa chcem spytat,tie surove vajicka a hlavne teraz cez leto neni to nebezpecne kvoli salmoneloze.stale sa chystam robit nejaku zmrzlinu,ale vzdy ma recept tie surove vajicka a dost sa obavam.nevadi to?
pavlinice
(upraveno)
15. 7. 2008, 23:25
@neila
Já to dělám tak,že si vejce nejdřív opláchnu v teplé vodě a po rozklepnutí nevytírám zbytek bílku ze skořápky jak je u někoho zvykem.Ihned skořápky vydodím a ruce si pořádně umyju .Zatím jsme žádné problémy neměli,protože salmonela se nachází na povrchu skořápky .
neila
(upraveno)
16. 7. 2008, 16:34
@pavlinice
no zasa som o nieco mudrejsia.to o tej salmonele som veru nevedela.tak dakujem za radu a urcite ju urobim.