(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Geometrické srdce z tříbarevné čokolády

Potřebné ingredience
Modelovací čokoláda, skořicový piškot a medový krém z bílé čokolády a rumu
Postup přípravy
Piškot jsem dělala klasický z pěti vajec na středně velkou formu srdce. Na jedno vejce 3 dkg pol.mouky a 4 dkg cukru krupice, vyšlehat žloutky s cukrem, přidat 3 lžíce oleje, mouku s troškou prášku do pečiva a skořicí, , v tomto případě jsem část mouky nahradila kakaem. Nakonec vmíchat sníh a péct. Já peču piškot v elektrické troubě na 150 stupňů a pak teplotu snížím a dopeču.
Krém je takový pokus - docela se povedl, tak přidávám.
1 šlehačku jsem zředila trochou mléka, svařila s asi 2 lžícemi medu a jednou bílou čokoládou, pak přidala v troše mléka rozmíchaný necelý sáček vanilkového pudinku a jeden žloutek a krátce povařila vše dohromady. Po zhoustnutí čokoládovou směs necháme vychladit , ušleháme si půl másla s asi 25 dkg mouč.cukru a smícháme s čokoládovou hmotou dohromady, přidala jsem ještě trošku rumu a vyšlehala.
Na první patro jsem dala mezi krém jahody, na druhé jsem rozdrcené jahody přimíchala do zbytku krému a naplnila.
Modelovací čokoláda: tmavá je ze dvou hořkých čokolád, rozpuštěných v horké lázni, smíchaných se třemi lžícemi kukuřičného sirupu, dále ze dvou bílých čokolád smíchaných se dvěma lžícemi sirupu. Světlou hmotu jsem ještě rozdělila na půlku a do jedné přidala asi dva čtverečky tmavé čokolády, aby vznikla světle hnědá barva.
Krém je takový pokus - docela se povedl, tak přidávám.
1 šlehačku jsem zředila trochou mléka, svařila s asi 2 lžícemi medu a jednou bílou čokoládou, pak přidala v troše mléka rozmíchaný necelý sáček vanilkového pudinku a jeden žloutek a krátce povařila vše dohromady. Po zhoustnutí čokoládovou směs necháme vychladit , ušleháme si půl másla s asi 25 dkg mouč.cukru a smícháme s čokoládovou hmotou dohromady, přidala jsem ještě trošku rumu a vyšlehala.
Na první patro jsem dala mezi krém jahody, na druhé jsem rozdrcené jahody přimíchala do zbytku krému a naplnila.
Modelovací čokoláda: tmavá je ze dvou hořkých čokolád, rozpuštěných v horké lázni, smíchaných se třemi lžícemi kukuřičného sirupu, dále ze dvou bílých čokolád smíchaných se dvěma lžícemi sirupu. Světlou hmotu jsem ještě rozdělila na půlku a do jedné přidala asi dva čtverečky tmavé čokolády, aby vznikla světle hnědá barva.

Z boku

Připravené čokolády

Náplň

Vyplétané čtverečky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vejdzik
(upraveno)
25. 6. 2008, 10:25
chtěla bych se zeptat, mohla bych použít pšeničný sirup??
nahlásit

Init
(upraveno)
25. 6. 2008, 22:05
@Vejdzik
Určitě můžete, je světlejší, ale konzistence je podobná, takže to není na závadu. Ať se daří.
nahlásit

MAMEMIMOMU
(upraveno)
24. 6. 2008, 9:43












nahlásit

Init
(upraveno)
24. 6. 2008, 9:50
@MAMEMIMOMU
Míšo díky za pochvalu, zkuste to znovu, nevím, kde by mohla být chyba, protože na tom opravdu nic není, je to rychlé, chutné a na pohled to taky docela ujde
Syn si dokonce myslel, že je to marcipán, tak oštípal tu mašli a malé kousky zprostředka a hrozně mu to chutnalo, ani nepoznal, že to je něco jiného
na to, že je zmlsaný až hrůza



nahlásit

Biboška
(upraveno)
19. 6. 2008, 18:56
Dobrý den, dort je náádherný
Chtěla bych něco podobného zkusit manželovi k narozeninám, ale nikdy jsem s čokoládovou hmotou nepracovala, tak nevím
, jestli se dává na pomazaný nebo suchý korpus. Můžete mi poradit? Děkuji a přeji hodně úspěchů při dalším pečení
Michala











nahlásit

Init
(upraveno)
19. 6. 2008, 16:41
@Biboška
Děkuji, já jsem s ní dělala zatím jen dvakrát a pokaždé to šlo báječně, nedám na ni dopustit. Potahuji korpus tence pomazaný krémem, na suchý jsem to radši nezkoušela, ono je to hlavně kvůli přilnutí čokolády k povrchu. Jinak čokoláda snese i lehčí krém, neroztéká se jako marcipán. Můžete dát třeba i marmeládu, hlavně aby povrch nebyl suchý. Tak ať se Vám daří, doufám, že se tady pochlubíte, ať je na co koukat


nahlásit

onasi
(upraveno)
25. 6. 2008, 22:08
@Init
Oli, já jsme taky úplně modelovací čokoládu nevzala za svou, budu se ještě snažit.... slibuju, když vidím, co s ní dokážeš....

nahlásit

Init
(upraveno)
25. 6. 2008, 22:12
@onasi
No ta pneuška ze včerejška se zrovna moc nevyvedla, přitom to bylo mnohem jednodušší než to srdce - někdy je den blbec a to byl zrovna včera

nahlásit

Biboška
(upraveno)
19. 6. 2008, 19:45
@Init
Děkuji za odpověď, zítra v noci se do něj pustím
ale jestli se bude čím chlubit, to nevím



nahlásit

Init
(upraveno)
20. 6. 2008, 7:03
@Biboška
Určitě bude, kdyžtak písněte do vzkazů, kdyby byl problém

nahlásit

Bianka
(upraveno)
18. 6. 2008, 22:14









nahlásit

Init
(upraveno)
19. 6. 2008, 7:27
@Bianka
Jéé, ahoj Blani, zrovna jsem si říkala, že nějak dlouho nepíšeš. Víš, že to ani nebylo tak hrozný? S čokoládou se mi pracuje líp než s marcipánem a jde to rychle, takže si můžeš dovolit ledasco navíc.



nahlásit

Jančča
(upraveno)
18. 6. 2008, 17:55
Vau, tak to je fakt nádhernej dort.
nahlásit

Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 21:43
@Jančča
Děkuji

nahlásit

Lenyna
(upraveno)
18. 6. 2008, 17:45
NÁDHERA





nahlásit

Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 21:43
@Lenyna
Děkuji

nahlásit
Slavka59
(upraveno)
18. 6. 2008, 13:13
Panebože,teda to je nad moje chápání
, něco takového udělat!!!! A to už jsem dost stará, ale tohle, to jsem teda v životě neviděla, natož abych to zkusila nebo, nedej bože, udělala!!
Škoda, že nejste z Plzně, od Vás bych si teda objednávala dorty na všechny svátky, nerozeniny, výročí atd atd. Opravdu, máte můj veliký obdiv, prostě smekám
!!!!! Slávka








nahlásit

Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 13:21
@Slavka59
Jééé, to mě moc těší, mě pečení prostě nějak poslední dobou chytlo, tak pořád něco vymýšlím, děkuji za pochvalu




nahlásit

nutt
(upraveno)
18. 6. 2008, 13:05
Klobouk dolů, mě by šla hlava kolem.

nahlásit

Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 13:14
@nutt
Děkuji


nahlásit

janina74
(upraveno)
18. 6. 2008, 12:48






nahlásit

Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 13:01
@janina74
Děkuji


nahlásit
akr
(upraveno)
18. 6. 2008, 12:19




nahlásit

Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 12:30
@akr
Díky Leni

nahlásit

jitkaad
(upraveno)
18. 6. 2008, 12:17
Teda Olinko, ten teda musí být dobrý,
ja hledim, ale vypletat ty čtverčky to bych asi
a ten krém je
taky se musi pustit do něčeho složitějšího








nahlásit

Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 12:32
@jitkaad
Jitko díky, vypadá to složitě, ale není to tak hrozné a krém je hotový hned, jen se musí čekat na vychladnutí směsi, než se vyšlehá s máslem.

nahlásit

Inka82
(upraveno)
18. 6. 2008, 11:05
nádhera,ten se fakt mooooc poved,

nahlásit

Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 11:58
@Inka82
Sabi díky, od Vás to moc těší


nahlásit
Nikra
(upraveno)
18. 6. 2008, 10:53
Olgo, to se Vám teda náramně povedlo
, pěkně jste si vyhrála, já bych asi neměla nervy, ale srdíčko je naprosto dokonalé a originální
. Jste hvězda







nahlásit

Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 11:01
@Nikra
Díky Nikol, docela to šlo dobře a rychle

nahlásit

korivana
(upraveno)
18. 6. 2008, 9:26
Teda ten je krááásnej
jste si teda musela máknout s tím proplítáním, ale výsledek stojí za to












nahlásit

Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 10:08
@korivana
Děkuji Ivo, docela to šlo


nahlásit

Anoel1
(upraveno)
18. 6. 2008, 9:21
Je krásnej a zase trochu něco jinýho.









nahlásit

Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 9:24
@Anoel1
Děkuji, chtěla jsem zkusit nějakou novinku


nahlásit

lenkamb
(upraveno)
18. 6. 2008, 9:20
Teda vy jste hračička, Oli
Nemůžu se vynadívat. No prostě - kdo umí, umí a kdo neumí....
a taky





nahlásit

Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 9:21
@lenkamb
Leni díky, mě to jen baví


nahlásit
Radecka7
(upraveno)
18. 6. 2008, 9:07







nahlásit

Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 9:23
@Radecka7
Děkuji


nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
18. 6. 2008, 8:37
Oli, ten je báječný. Seš hračička. Vypadá to velmi exkluzivně.




nahlásit

Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 9:22
@
Marcelko díky, chtěla jsem zkusit zas trošku něco jiného

nahlásit

sonja 5
(upraveno)
18. 6. 2008, 7:54
Ten je
,krásně vypracovaný,taky si říkám,že to muselo dát hodně práce.Jste opravdu šikulka,Vaše dorty mají můj velký obdiv.









nahlásit

Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 8:22
@sonja 5
Soni děkuji, to mě moc těší


nahlásit

Kattyna
(upraveno)
18. 6. 2008, 6:55
ten je krásný,no to je teda něco, Vy jste hotová košíčkářka
dort je perfektní, nádherný
musel dát moooc práce a nervů






nahlásit

Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 6:56
@Kattyna
Katko díky, z čokolády to šlo lépe než ten košík z marcipánu, nic se netrhalo, jen jsem musela spěchat, aby moc nezměkla


nahlásit