Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

,,ZRAVE REZY,,

0.0
,,ZRAVE REZY,,

Potřebné ingredience

Ingredience: Těsto: 250 g cukru, 150 g hladké mouky, 5 vajec (žloutky), 5 lžic horké vody, 1/2 prášku do pečivaNáplň: 1 šlehačka, 2 krémovité zakysané smetany (čím hustější, tím lepší), kompotované ovoce dle chuti, já používám ananasŽelé: 2 vanilkové pudinky

Postup přípravy

Postup přípravy: Těsto: žloutky, cukr, vodu ušlehat, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Pečeme ve formě s vyšším okrajem, vymazané tukem, vysypané hrubou mukou. Elekltrická trouba cca 180 °C. Upéct a nechat vychladnout.
Mezitím si připravíme náplň. Ušleháme šlehačku do tuha, osladíme dle chuti. Kysané smetany opatrně smícháme se šlehačkou a přidáme na kostičky nakrájené okapané ovoce. Směs natřeme na vychladlý moučník. Nakonec uděláme želé. Šťávu z kompotu dolijeme vodou, aby jsme měli 3/4 litru tekutiny. Tu povaříme se 2 pudinky. Prochladlé želé nalijeme na náplň a dáme do ledničky.
----pokud nemame dve zakys.smetany -lze pouzit 1.zakys.smetanu+1.tvaroh-je to take dobre.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Klusinka 5. 6. 2018, 10:36
Zrovna se na ně chystám, na akci dětí ze školy na sobotu. Jen teda cukru do těsta nedávám tolik a ten tvaroh do krému dávám pokaždé, jednu vaničku polotučného. Krém je potom takový hustší, než jen ze zakysané smetany. Jako ovoce dávám broskvový kompot. Myslím, že na Vaší fotce jsou buď mandarinky, nebo taky broskve a ne ananas, jak píšete *-) (Y)
MíšaC 5. 6. 2018, 11:21
@Klusinka S největší pravděpodobností se jedná o "vypůjčenou" fotografii http://www.zorka.estranky.cz/fotoalbum/rezy_-zakusky_-dezerty/rezy_-zakusky-/88.-zrave-rezy-s-mandarinkami.jpg.html +o(
Klusinka 7. 6. 2018, 17:51
@MíšaC To je možné, ale mně tam nejde nic zobrazit. *-) Aha, už jsem našla, je to fakt kopie (pst) (smich)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie