Mašinka Tomáš Nr.2 - přidáno pár foto z postupu......................
Potřebné ingredience
Odhodlání._Dalsi fotky jsou k videni zde: http://rybi-cka.blog.cz/0806/masinka-je-hotova.
Aktualizovaný postup na výrobu najdete zde: http://rybi-cka.blog.cz/0901/jak-na-masinku-tomase
Postup přípravy
Jo a prijdte mi nektera dobra duse uklidit kuchyn, tu nechci ani videt Poprve jsem si psala poznamky, jak dlouho jsem na dorte pracovala, ale nechce se mi ten papir ani otevrit, natoz secitat.
A mam dobry cas, predani az zitra v poledne, snad se mu v lednici nic nestane.
Muj doposud nejvetsi dort, peceno z 22 vajec, okrojky by vysly tak na 3 max 4 vejce, padlo pres 1 kilo pudinkoveho kremu, marcipanu skoro z jedne krabice mleka. Bez podnosu vazi 3,28 kg, podesta ma 35x28x3,5 cm. Masinka je vysoka 13, dlouha 17cm, siroka 7cm. Vážilacca 700g bez detailnich ozdob.
Dalsi fotky jsou zatim k videni zde: http://rybi-cka.blog.cz/0806/masinka-je-hotova
detail prazce: marcipán ze tri barev - hnedy, oranzovy a bily, rýhovaný kosticí z papírnictví na plastelinu. Motiv suku jsem si dovolila "okopírovat" z prazcu od Arielll. Prazce maji delku 10cm.
Toto je fotka výztuhy, která prochází spodním korpusem, podvozkem i mašinkou. Snad se díky výztuhám "druhé patro" dortu neskácí do příkopy u kolejí :-) Jsou to široká brčka na pití, sto kusů asi za 25 KC u Tamanů v obchůdku s "hadrami".
Jinak jsou použita ještě párátka, drzí kolečka a obličejíček.
Tady mne napadlo udelat pak zihane prazce z nekolika barev...
Tady potahuju podvozek, delam to vzdy vzhuru nohama a pak ho otocim a okraje marcipanu zahnu nahoru.
Tady jsou narezane platky korpusu na telo - pred promazavanim. Delala jsem tenoucke korpusy, aby se mi to lepe vykrajovalo a promazavala jen lehce, aby se platy slepily.
Telo je nachystano na chlazeni do mrazaku pred potahovanim. Do mrazaku jen na chvilku, aby ztuhnul povrch a ne aby promrznul dort. Krem je oranzovy, ale mel byt ruzovy, chtela jsem aby puvodne bily krem v bilem korpusu nezanikl. Jenze - vyrobce spletl barvy a do cerveneho pytliku dali oranzovou. Tak bylo rozhodnuto...
Začátek pražců. Jsou asi z poloviny z hnedé barvy, asi 30% bile a 20% oranzove. Na hnedo jsem barvila hnedym barvivem, ne kakaem, kvuli alergii oslavence.
Jeste prazce, sama mam radost, ze se povedly.
Objevila jsem prima zpusob na valeni ultratenke snurky, aby byla hlavne rovnomerna! Pomoci cukrarske spachtle, tu mate jiste doma na rozmazavani kremu. Za pakatel, v Kauflandu za 20.- v sade 2ks.
Takze jsem zdobila snurkami z marcipanu a ne kremem jako minule. DOufam teda ze to z masinky do zitrka nebo v aute neopada!
Na tvaricku a kolecka mam uz odminula vyrobene formicky z modelovaci hmoty co tvrdne na vzduchu - k dostani v papirnictvich. Detail: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1119248
No a na zaver - zizalka :-D
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé