Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Dort Malakov

0.0
Dort Malakov

Potřebné ingredience

Na piškotové těsto: 3 vejce, 100g cukru, 100g hladké mouky, 1/2 lžičky kypřicího prášku. Na krém: 100 g másla, 4 lžíce cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 500 ml smetany. Na ozdobení: 30 cukrářských piškotů, 8 lžic rumu, 200 ml smetany, 100 g mléčné čokolády.

Postup přípravy

Piškotový korpus:
Troubu předehřejeme na 175°C. Oddělíme vajíčka. Žloutky dáme do mísy, přilijeme 3 lžíce horké vody a přysypeme cukr. Směs našloháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smísíme s kypřicím práškem a spolu se žloutkovou pěnou ji po malých částech našleháme do sněhu. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou a nalijeme do ní piškotové těsto. Povrch uhladíme a formu dáme do trouby. Korpus pečeme asi 15 minut. Potom ho necháme vyklopený vychladnout.
Krém:
Do misky dáme na kousky nakrájené změklé máslo, cukr a vanilkový cukr. Vše utřeme do pěny. Našleháme tuhou smetanu a po částech ji vmícháme do krému.

Korpus položíme na velký talíř, nasadíme na něj okraj formy. Odebereme 18 piškotů a rozpůlíme je. Obložíme jimi okraje formy. Na korpus rozetřeme polovinu krému. Zbývající piškoty pokropíme rumem a položíme je na krém. Překryjeme je druhou částí krému a povrch uhladíme. Dort uložíme na 4 hodiny do chladničky.

Opatrně sejmeme okraj formy, ušleháme smetanu a povrch dortu jí potřeme. Na hoblinky nastrouháme mléčnou čokoládu a dort jí vydatně posypeme.

Dort podáváme dobře vychlazený.

Oddělíme vajíčka. Žloutky dáme do mísy, přilijeme 3 lžíce horké vody a přysypeme cukr. Směs našloháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smísíme s kypřicím práškem a spolu se žloutkovou pěnou ji po malých částech našleháme do sněhu.

Troubu předehřejeme na 175°C. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou a nalijeme do ní piškotové těsto. Povrch uhladíme a formu dáme do trouby. Korpus pečeme asi 15 minut. Potom ho necháme vyklopený vychladnout.

Korpus položíme na velký talíř, nasadíme na něj okraj formy. Odebereme 18 piškotů a rozpůlíme je. Obložíme jimi okraje formy. Na korpus rozetřeme polovinu krému.

Zbývající piškoty pokropíme rumem a položíme je na krém. Překryjeme je druhou částí krému a povrch uhladíme. Dort uložíme na 4 hodiny do chladničky.

Opatrně sejmeme okraj formy, ušleháme smetanu a povrch dortu jí potřeme. Na hoblinky nastrouháme mléčnou čokoládu a dort jí vydatně posypeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 21. 6. 2008, 23:37
To bude určitě velká mňamina. (Y) (Y) (Y)
Silvie.K 22. 6. 2008, 9:03
@ No jéje, nestíhá pořádně zatuhnout :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie