Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 25 návštěvníků)

Zelňačka z gulášovky

0.0
Zelňačka z gulášovky

Potřebné ingredience

1 gulášová polévka z pytlíku (např. Vitana, a to - např. pro dospělé Gulášová pikantní, pro děti Gulášová svačinová), 500 g kysaného zelí, 3 brambory, 1 klobása

Postup přípravy

V 1,5 litru vody rozmícháme pytlíkovou gulášovku, přidáme 3/4 až celý pytlík kysaného zelí a vaříme cca 15-20 minut. Poté přidáme brambory nakrájené ma kostičky a klobásu nakrájenou na kolečka (my upřednostňujeme klobásu Vysočina, výrobce Krásno) a vaříme do změknutí. Dle chuti můžeme dosolit, popř. i dopepřit, ale gulášovka už je ochucená, tak není třeba. Nakonec lze vmíchat kys. smetanu, popř. i s mouku pro zahuštění, ale my to tak neradi.
Je to rychlé a zašpiní se jen 1 hrnec. Tak ať chutná i vám!

Dnes ochutnal i náš nejmenší (17 měs.) - i když to vidím nerada (těch nezdravých E-ček v té pyltíkovce... ;-) Ale jak mu šmakovalo !

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kalvíno 21. 10. 2020, 0:03
|:o) |:o)Moc dobrá (F)
L.E.N.K.A. 16. 5. 2009, 9:01
skvělá (Y) jen doporučuji dát vařit alespoň brambory hned do té gulášovky, ještě před namícháním toho zelí, aby se to nemuselo vařit tak dlouho, rychleji změknou |:o) díky za recept (flower)
Leeoontynka 26. 8. 2008, 11:51
(Y) tak jsem včera udělala celý kotel a bylo to opravdu mňamka (zajic), dnes jí dělám znova ;-) tak doufám, že nám vydrží do zítřka ;-) ... skvělý recept díky (clamp) (L)
kumanka 9. 9. 2007, 12:43
Opsala jsem si ten recept, t´ěším se jak to udělám. (PL) (B) (X)
Jitule64 9. 9. 2007, 13:04
@kumanka Jooooo, to se přežerete jako my! ;-) Je to fakt žrádlo! (Y)
Jitule64 9. 9. 2007, 12:28
Ahoj Luci, tak jsem si zrovna zase pochutnala na téhle super extra dobroučké zalňajdě. :-P (PL) :-P (PL) :-P Je to prostě jedna z našich favoritek! (Y) (Y) (Y) (Y)
zlmy 19. 6. 2007, 17:12
:-)super recept, rychlé, bez práce a dobrota (Y)
Jitule64 19. 6. 2007, 13:54
;-) ;-) ;-) ;-) Tak koukám, že tuhle dobrotu vařím snad jen já. :-D :-D :-D :-D Dnes opět a opět je skoro snědená. Super recept!!! |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
luciasanta 19. 6. 2007, 17:28
@Jitule64 Jitu, já ji teda vařím také dost často - jednou za 14 dní určitě. Takže nejste v tom sama :-$ Jsem ráda, že i u vás chutná. (L)
Jitule64 19. 6. 2007, 19:46
@luciasanta Tak to si piš, že chutná! :-P :-P :-P :-P (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) ^o) ^o)
Jitule64 4. 6. 2007, 19:50
Tak jsem si zrovna nandala - opět jsem ji dělala a dnes jsem přidala i čabajkový točeňák... :-P :-P :-P božíííííínku, to je žrádlo!!! Už zelňačku ani jinak nedělám!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (PL) (PL) (PL) (PL) (L)
Jitule64 18. 2. 2007, 13:46
Tééééééééda Luci, díky za príííííma TIP!!! MOOOc velká dobrotka. Taky už ani jinou nebudu dělat. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Ahojky Jitka. (clamp) (clamp) (clamp)
Jitule64 18. 2. 2007, 11:05
Jdu na to! :-) |:o)
KOFI 27. 3. 2006, 0:15
Dneska jsem ji vařila a jinak než s "gulášovkou", už zelňačku dělat nebudu! Díky za recept, je fakt dobrá. Romana (Y) (PL)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie