Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

DORT Z KYSELÉHO MLÉKA - kefírový

0.0
DORT Z KYSELÉHO MLÉKA - kefírový

Potřebné ingredience

TŘENÉ TĚSTO:
100g měkkého másla, 100g cukru, 2 vejce, 100g polohrubé mouky, na špičku nože prášku do pečiva, 100g mletých mandlí
NÁPLŇ:
2 balíčky mleté bílé želatiny, 500g kyselého mléka (já jsem dala Acidofilo, ale můžete dát jakýkoliv kefír), 1 stříknutí citronové šťávy, 2 balíčky vanilkového cukru, 150g cukru, 500g šlehačky
POLEVA:
1 balíček čirého dortového želé, 2 lžíce cukru, 220ml jablečné šťávy, 2 lžíce šlehačky (nemusí být)

Postup přípravy

Utřeme máslo s cukrem, přimícháme vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva a mletými mandlemi. Těsto nalijeme do formy a pečeme 20-25min při 180°C (horkovzdušná trouba 160°C). Korpus vyjmeme z formy a necháme vychladnout.
Namočíe želatinu. Kyselé mléko rozmícháme s citronovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem, a lehce vmícháme ušlehanou šlehačku. Podle návodu na obalu rozpustíme želatinu, rozmícháme ve 3 lžících krému a pak vmícháme do zbylého krému.
Korpus vložíme do formy a rozetřeme na něj krém z kyselého mléka .
Podle návodu na obalu uvaříme z jablečné šťávy a cukru dortové želé, necháme je trochu vychladnout a potom 4 lžíce želé smícháme se šlehačkou. Zbylé želé rozetřeme rovnoměrně na dort. Želatinu smíchanou se šlehačkou rozdělíme po lžičkách na povrchu dortu a krouživým pohybem spojíme šlehačkovou želatinu a jablečné želé tak, aby vznikl mramorový vzor. (Tuto část jsem vynechala, uvařila jsem jablečnou želatinu, polila jí dort a na nějaké zdobení jsem se vykašlala). Dort necháme 2 hodiny chladit.

Utřeme máslo s cukrem, přimícháme vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva a mletými mandlemi. Těsto nalijeme do formy a pečeme.

upečený korpus

Kyselé mléko rozmícháme s citronovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem, a lehce vmícháme ušlehanou šlehačku a vmícháme uvařenou želatinu. Krém rozetřeme na upečený korpus.

Podle návodu na obalu uvaříme z jablečné šťávy a cukru dortové želé, necháme je trochu vychladnout a rozetřeme rovnoměrně na dort (můžeme pomocí šlehačky smíchané s trochou želatinu vytvořit mramorový vzor). Malá rada - nenechávejte želatinu moc chládnout, protože jak začne tuhnout, už z ní pak na dortu nikdy neuděláte hladkou vrstvu (viz můj nakrabacený dort - ale dobrý byl i pře drobnöu estetickou vadu:-))

řez dortem

porce připravená k jídlu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie