(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Babiččiny pleskanky
Potřebné ingredience
Bramborové těsto v prášku / nebo své vlastnoručně udělané/
tvaroh 1 kostka
rozinky
cukr
trochu horkého mléka
olej na smažení
Postup přípravy
Podle návodu uděláme bramborové těsto v prášku, já to klasické z brambor neumím, proto používám to v prášku. Necháme ho 3min odpočinout jak je psáno, a mezitím si z tvarohu,cukru a trochy horkého mléka vyšleháme náplň do pleskánků.Až vyšleháme do hladka, přidáme přiměřeně rozinek, podle toho jak má kdo rád. toho mléka opravdu jen minimálně náplň nesmí být tekutá aby nám nevytekla.
No a potom už si vyválím těsto jako na bramborové knedlíky a krájím plátky, které vyválím na placky, doprostřed každé placky dám lžíci náplně, přehnu a prstem po krajích spojím.
Takto spojené pleskanky dávám na rozpálený tuk a smažím po obou stranách.Po usmažení si můžete znovu pocukrovat jak kdo má rád.
Správně by se toto jídlo mělo jíst až jsou pleskánky vychladlé, ale u nás mizí rovnou z pánvičky,jaká je o ně rvačka.
Tak všem přeji Dobrou chuť.
No a potom už si vyválím těsto jako na bramborové knedlíky a krájím plátky, které vyválím na placky, doprostřed každé placky dám lžíci náplně, přehnu a prstem po krajích spojím.
Takto spojené pleskanky dávám na rozpálený tuk a smažím po obou stranách.Po usmažení si můžete znovu pocukrovat jak kdo má rád.
Správně by se toto jídlo mělo jíst až jsou pleskánky vychladlé, ale u nás mizí rovnou z pánvičky,jaká je o ně rvačka.
Tak všem přeji Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kristik01
(upraveno)
6. 1. 2008, 19:23
Teda Maruško,to vypadá vááážně skvěle..asi brzy prubnu..
Andrea.Z
(upraveno)
28. 1. 2007, 18:08
Dnes jsem tento recept zkusila a mohu jen doporučit Je to tuze dobré a moc příjemná změna, děkuji za inspiraci Andrea
Casablanka
(upraveno)
20. 1. 2007, 11:39
Paní Marie , zkuste bramborové těsto podle mého receptu na ovocné knedlíky,viz. můj receptář.Určitě se vám povede.
Carin
(upraveno)
20. 1. 2007, 11:27
Docela dobrý nápad asi ho takky někdy použiji už teď se mi sbíhají sliny
Raretka
(upraveno)
19. 1. 2007, 21:57
Tak to taky zkusím,holka má ráda takové dobrůtky,děkuji za sladký tip. .Renča.
Zdenikv
(upraveno)
3. 12. 2006, 22:21
Tohle já znám jako jabkance a mám to tuze ráda. Už jsme to dlouho neměli, děkuju za inspiraci . Zdenka
listicka
(upraveno)
8. 12. 2006, 12:25
@Zdenikv
No vůbec nemáte zač. taky občas potřebuji zašmátrat v paměti.