(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Šunková roláda se sýrem
Potřebné ingredience
200 g šunky, 200 g eidamu, 2 vejce uvařená natvrdo, 30 g másla, 1 Lučina, 2 lžíce mléka, 1 lžička polotučné hořčice, 1/2 lžičky soli
Postup přípravy
Plátky šunky rozložíme, aby se mírně překrývaly, potřeme náplní, poklademe plátky sýra, dáme znovu náplň a zbylou šunku. Stočíme roládu, dáme do alobalu a necháme vychladit a ztuhnout. Krájíme na plátky šikmo.
Rada: Tak milé maminky, zkoušela jsem tuto roládu po delší době, co bych doporučila co se týká náplně, tak určitě bych dala lučiny dvě (100g), náplň s přidáním dvou lžic mléka je trošku řidší a na můj vkus je jí málo. Náplň dělám takto: lučina, zavařené kapie na kousíčky (množství dle Vaší chuti), nasekaná nať petrželky (množství dle Vaší chuti), dále pak postupuji stejně, hořčice, dvě lžíce mléka, sůl, uvařená vejce natvrdo.
Rada: Tak milé maminky, zkoušela jsem tuto roládu po delší době, co bych doporučila co se týká náplně, tak určitě bych dala lučiny dvě (100g), náplň s přidáním dvou lžic mléka je trošku řidší a na můj vkus je jí málo. Náplň dělám takto: lučina, zavařené kapie na kousíčky (množství dle Vaší chuti), nasekaná nať petrželky (množství dle Vaší chuti), dále pak postupuji stejně, hořčice, dvě lžíce mléka, sůl, uvařená vejce natvrdo.
Plátky šunky rozprostřeme na alobal
Na plátky šunky dáme část náplně
Na náplň a plátky šunky pokladame plátky eidamu.
Na plátky eidamu pokladem zbytek náplně a šunky.
Pak zavineme
A tohle je super výsledek. Rozhodně se nic nerozpadá.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
janulka44
(upraveno)
17. 2. 2009, 13:50
škoda,že není přiložená fotka...
nirvana766
(upraveno)
19. 2. 2009, 13:24
@janulka44
Dobrý den, já budu rolku dělat tenhle víkend, mám narozky, tak pokud to půjde, budu fotit
raskynka
(upraveno)
4. 7. 2008, 20:54
jen jsem se chtela zeptat,jestli se rolada nerozpada,nebo naplne je dostatek,aby drzela pri sobe.diky
nirvana766
(upraveno)
17. 2. 2009, 13:35
@raskynka
Omlouvám se, že píši až teď, nekoukala jsem na komentáře. Takže roláda se mi nerozpadla, drží to dobře. Nemusíte se bát. Zabelení si pomáhám alobalem a pak to dám hned do ledničky. Po té to krájím šikmo a je to super. Tu náplň můžete různě kombinovat, barevně, nemusí to být jen samotná lučina, můžete tam přidat pažitku, petrželku, nakl. kápie......Je to jen na Vás. Ale určo se nerozpadá.