Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Nezkazitelná roláda za 8 minut

0.0
Nezkazitelná roláda za 8 minut

Potřebné ingredience

5 velkých vajec, 12dkg moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, smetana na šlehání, čokoládová poleva

Postup přípravy

Papír na pečení důkladně vymažeme a vysypeme polohrubou moukou. Z bílků uděláme sníh.Žloutky utřeme s cukrem a kakaem a opatrně vmícháme sníh. Vlijeme na papír na plech a pečeme při 250 °C přesně 8 minut! Po vytažení z trouby stáhneme pečící papír a necháme vychladnout ( na jiném plechu, jinak se bude dopékat a následně lámat). Po zchladnutí potřeme ušlehanou smetanou, stočíme roládu a polijeme čokoládou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

petulka82 24. 7. 2008, 18:14
Vy se mi budete určitě smát, ale já potřebuju poradit jak s troubou *-) Na 250 je super, ale já mám novou, konečně elektrickou, troubu a pořád netuším, jestli je lepší to péct ze spodu, z vrchu, oboje, s ventilátorem... stará plynová trouba tyhle možnosti neměla a já jsem ztracená :^)
martina 527 24. 7. 2008, 18:28
@petulka82 Dobrý den, smát se nebudu - pokud je to trouba horkovzdušná, tak pečte s ventilátorem( mám pocit, že je to rychlejší a těsto má"všude stejnou barvu", mřížku mám nejčastěji na druhém"patře" ode dna. Jen se podívejte tak po 6 -ti minutách, jestli vám nezačnou černat okraje, pokud ano, tak hned vytáhněte(každá trouba peče jinak) Pokud bude potřeba ještě něco, ozvěte se
žingi 22. 7. 2008, 20:46
pečící papír se vymazává? (F) (F) (F)
martina 527 23. 7. 2008, 7:59
@žingi u této rolády raději ano - zkušennost kolegyň z práce, já používám šikovnou podložku ( http://www.hiteko.cz/ - kategorie kuchyňské potřeby TEFLONOVÁ PODLOŽKA NA PEČENÍ na pečení koláčů, cukroví, kuřat, masa, pizzy, ... nahrazuje papír na pečení vydrží až 1000 použití bez použití tuku, teflonový povrch - je super, sílu - spíš tloušťku má jako pečící papír)
PrachynskaMichaela 22. 7. 2008, 20:43
NO, NEJPRVE JSEM SE RADILA SE ZKUŠENNOU MARCELKOU JE-LI TO VŮBEC MOŽNÉ UPÉCT BEZ MOUKY A NAKONEC TO RISKLA A JE SUPER (Y) (Y) MOC MÉMU MUŽI CHUTNÁ A JÁ ,JELIKOŽ MÁM RÁDA KLASICKOU PIŠKOTOVOU, BUDU JEN SLEDOVAT, JAK KYNEEE :-D :-D DĚKUJI VÁM ZA NOVÝ BEZVA RECEPT DO NAŠÍ KUCHYNĚ (D) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie