Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Skvělé Třenčínské nakládačky

0.0
Skvělé Třenčínské nakládačky

Potřebné ingredience

okurky, ocet, sůl, cukr, kopr, cibule, česnek, křen,kopr, mrkev, bobkový list, celý pepř, hořčičné semínko, nové koření a hlavně obrovská chuť do práce......které, není moc a výsledek stojí za to!!!!

Postup přípravy

Recept je skvělý a jednoduchý, zvládne každá kuchařinka, nepoužívá se celý nálev, takže nemusíte mít strach, že pochybí lák nebo naopak zbyde. Vše se dává do sklenic 0,7l, zaleje převařenou vodou mírně zchlazenou zavíčkuje a sterilizuje ve vyhřáté troubě na 170° 15 minut.

Do každé láhve dáme pár koleček mrkve, cibule, křenu, stroužek česneku, snítku kopru, pár kuliček pepře, pár semínek hořčice, 2 kuličky nového koření, malinký bobkový list nebo půl velkého.....do takto připravených sklenic naskládáme oprané nakládačky a pokračujeme dále přidáme malou lžičku soli, 3 rovné lžíce cukru a 3 malé štamprle octu(letos jsem zkusila dát 2 velké), láhev zalijeme vodou po okraj, pěkně otřeme kraje a víčko vytřeme vše musí být suché a zavíčkujeme pořádně dotáhneme a sterilizujeme buď v troubě 15 minut na 170° na plechu nebo v hrnci 20minut na 80°.

Recept mám od senzační slovenské paní sousedky, která pochází z Trenčína, mám ho již pár let odzkoušený a vždy na 1* pěkně křupavé a skvělé naložené......

na plech dáme utěrku a naleje trochu vody, ať jsou sklenice dnem aspoň 2 cm ponořené a dáváme jich na plech maximálně 6, musí mít kolem sebe místo.

po vytažení necháme asi 20 minut obráceně ať nám chytí víčko na 100%

tolik dělám každý rok, 15kg okurek a je z toho 40 sklenic

zkoušela jsem i Znojemské, ty snad dělá každý, ale Trenčínské jsou prostě nejlepší ......

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

krystufek 27. 7. 2008, 18:33
díky za recept, jen jsem se chtěla zeptat - v té troubě. Okurky tam dám a troubu zahřívám s nima nebo je tam dám až je trouba vyhřátá? (F)
OLUŠ 28. 7. 2008, 8:34
@krystufek (F)Troubu hodně vyhřejeme (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie