Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 60 návštěvníků)

☺Přírodní klasika

0.0
☺Přírodní klasika

Potřebné ingredience

1500g vepřové kýty(ořech) nebo vepřové pečeně(kotlety),olej na smažení,hladká mouka na zahuštění,kousek másla na zjemnění,sůl dle chuti,1malou lžičku sójové omáčky,1malou rovnou lžičku podravky,mletý pepř

Postup přípravy

Maso pokrájíme na plátky,naklepeme,nařízneme po stranách(obr.1),osolíme a opepříme.

Osmažíme zprudka v rozpáleném oleji po obou stranách(obr.2) postupně všechno maso(obr.4).Já dělala kotlety i kýtu a tak v tomhle množství doporučuji nejdřív osmahnout polovinu masa(obr.3),olej si slít(nevylévat,bude se používat) a na zbytek masa použít opět čistý olej.Děláme na dvakrát proto,aby jsme olej neměli přepálený,protože z něj budeme dělat šťávu.

Po usmažení slijeme všechen olej,zasypeme 2mi malými plnými lžičkami hladké mouky a opravdu krátce orestujeme(obr.5).Po chvilkovém zchladnutí zalijeme horkou vodou,přidáme 1malou rovnou lžičku podravky,1malou lžičku sójové omáčky,sůl dle chuti(asi 1malou rovnou lžičku) a trochu mletého pepře.Metličkou vymícháme a povaříme asi 5minut.

Nakonec zjemníme kouskem másla(obr.6).Maso vložíme do hotové šťávy(obr.7) a polijeme(obr.8).

Maso nakrájíme na plátky,naklepeme,nařízneme po stranách,osolíme a opepříme

Osmažíme v oleji zprudka po obou stranách

V tomhle množství usmažím nejdřív polovinu masa,olej si sliju,schovám,pánev očistím pap. ubrouskem

Naliju čistý olej a dosmažím ostatní maso

Potom všechen olej slijeme,zaprášíme 2mi malými plnými lžičkami hladké mouky a krátce orestujeme.Po krátkém zchladnutí zalijeme horkou vodou a rozmícháme metličkou

Dochutíme:malá rovná lžička podravky,1malá lžička sójové omáčky,sůl podle potřeby a mletý pepř.Povaříme asi 5minut a zjemním kouskem másla

Maso vložíme do hotové šťávičky

A šťávičkou pěkně prolijeme.Podáváme s čím kdo má rád.Jednoduché,rychlé,dobré :-) Mám nejraději druhý den studené :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

RomčaP 31. 1. 2010, 12:50
Pavlínko, musím říct, že už jsem dělala poněkolikáté a opět musím konstatovat, že je to LUXUSNÍ, PERFEKTNÍ, VYNIKAJÍCÍ, BEZKONKUREČNÍ, SKVĚLÉ (clamp) (clamp) (clamp)
janba 5. 12. 2008, 11:17
Teda Pavlínko, (clamp) (clamp) (clamp) dneska jsem dělala masíčko podle vašeho receptu a je opravdu vynikající. Je to můj první pokus o masa se sosíkem ;-) a podle Vašeho receptu se opravdu povedlo. Skvěle popsaný postup akorát pro mě. :-) Díky Jana (L)
mimik 8. 11. 2008, 20:50
Pavlinko, dnes jsme měli k obídku a bylo to vynikající. Vaše recepty jsou moc mňam. (Y) (Y) Děkuji za super receptík. (L) (L)
pavlinice 4. 12. 2008, 18:14
@mimik (L) (F)
jitka.nela 7. 11. 2008, 17:01
Dělám k večeři, tak se těšíme, pak písnu, jak chutnalo (hello)
teoder36 6. 11. 2008, 19:47
(Y) (Y) (Y)Moc jsme si pochutnali (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (D) (D) (D) (D) (D)
pavlinice 4. 12. 2008, 18:15
@teoder36 Děkuji (F)
Sasu 25. 7. 2008, 20:53
Jé, to vypadá mňamózně (Y) (Y) (Y) (pl)Musím vyzkoušet, protože skoro pořád dělám jen kuřecí a už mě to neba 8o| 8o|A masíčko opravdu změkne, jako kuřecí, když ho takhle zprudka opeču? nebo ho nakládáte? Úplně jsem na to dostala chuť (Y) (pl) (pl)
pavlinice 26. 7. 2008, 14:53
@Sasu Masíčko je jako dortík bez nakládání,ale musíte si vytipovat dobré řeznictví a udělat opravdu z minutkového masa :-$.Proto píšu,že z kýty nejlépe z ořechu a kotlety nejlépe bez kosti,aby se pěkně propekly.Ono totiž,když maso dlouho budete na oleji smažit,vyschne tak to chce opravdu krátce i raději dát trochu víc oleje.Masíčko musí být taky akorád silné.Když je moc slabé tak se musí opravdu brzy vyndat a neopékat tolik do té barvičky.Nejhorší je,když se minutkové maso podlije vodou,protože je z něj podrážka ;-).Proto se musí vyndat a šťáva dodělat zvlášť.
Jajinka1 23. 7. 2008, 19:29
MŇAM, hned bych si dala (jidlo) vypadá to krásně (Y)
AdVoMa 23. 7. 2008, 19:19
(L)Vypadá to moc dobře, určitě to vyzkouším brzo (L) *-)A hodí se to i s kuřecím *-)
pavlinice 23. 7. 2008, 19:23
@AdVoMa Určitě :-$.jinak je to vlastně takové základní přírodní do kterého potom stačí přidat např. žampióny nebo dát ještě na masíčko šunku a volské oko.... :-$
spílja 23. 7. 2008, 18:35
Dobrý den,Pavlino,to jsem ráda,že jste se sem/na MMB/ "vrátila",také jsem Vás v té dopolední dortové polemice vzpomněla,moc se mi po Vašich receptech stýskalo.100% ní recept,včetně jasného popisu postupu a fota.Díky,hned zítra jdu koupit "vepřové".
pavlinice 23. 7. 2008, 19:25
@spílja *-)Teda moc děkuji a musím říct,že jsem málem i slzu uronila a hnedka dopřidala postupy k receptům ze včerejška ;-) (F).
madda 25. 7. 2008, 7:25
@pavlinice Přidávám se k paní Janě, už jsem při té přemíře dortů pomalu přestávala jíst sladké. Hrozně mi Vaše recepty chyběly... Pravidelně jsem Vás navštěvovala na Vašich stránkách, ale tady je to rychlejší (F) Konečně normální jídlo! ;-) |:o)
shuli 23. 7. 2008, 17:24
Jůůůů,mňam. (clamp)
Dandulee 23. 7. 2008, 17:11
Hned bych si dala (pl)Určitě podle vás brzy vyzkouším (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie