Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 36 návštěvníků)

Žampióny zapečené se šlehačkou a nivou

0.0
Žampióny zapečené se šlehačkou a nivou

Potřebné ingredience

Suroviny: žampióny, niva, šlehačka, cibule, uzenina (párek, šunka, anglická slanina, prostě podle chuti), máslo. Neuvádím množství, to si upravte podle jedlíků. Na těchto šest žampiónů do misky o rozměru 19 x 13 jsem dala 1/2 šlehačky, jeden párek, jedna malá cibule a 10 dkg nivy)

Postup přípravy

Žampióny oloupeme, zbavíme nožiček a naklademe do máslem vymazaného pekáčku .Na másle osmahneme cibulku (pokud je Vám líto vyhodit nožičky od žampiónů, tak je pokrájejte a přidejte k cibuli), po zesklovatění přidáme uzeninu, když je to osmahnuté přidáme polovinu nastrouhané nivy a necháme rozpustit. Směsí naplníme hlavičky, posypeme zbytkem nivy a zalijeme šlehačkou. Dáme zapékat (ne déle, jak půl hodinky).

Takto jsou žampióny naplněné a posypané nivou...

Tady jsou i zalité šlehačkou před vložením do trouby...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 17. 4. 2014, 15:54
(Y)
Daisy30 17. 4. 2014, 12:51
Dobrý den Lucko, dnes jsem je dělala k obědu a musím říct, že jsou vynikající (Y) (clamp) Recept si hned ukládám a zase udělám :-) Přeji hezké velikomoce (velikonoce8)
Florinka 26. 7. 2008, 20:38
Lucinko,vypadá to úúžasně (Y),ale mám obavy z těch žampionů v kombinaci s tou šlehačkou a nivou,že to je moc těžké na citlivější žaludek (F)a obzvpášť pro dětičky.. :-) Co myslíte??
Delisa 26. 7. 2008, 21:10
@Florinka *-) *-) *-)...abych pravdu řekla, tak nevím. Moje děti houby nejí :-S. Nejí se to samotné, ale třeba s brambory. Úplně malým dětem bych to asi nedávala, ale pokud jsou větší a když by jim chutnaly houby, tak proč ne? Zapékám se šlehačkou také brambory s masem (kotlety, uzené nebo kuřecí prsa a ty úplně v pohodě (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie