(recept
si oblíbilo 36 návštěvníků)
Žampióny zapečené se šlehačkou a nivou
Potřebné ingredience
Suroviny: žampióny, niva, šlehačka, cibule, uzenina (párek, šunka, anglická slanina, prostě podle chuti), máslo. Neuvádím množství, to si upravte podle jedlíků. Na těchto šest žampiónů do misky o rozměru 19 x 13 jsem dala 1/2 šlehačky, jeden párek, jedna malá cibule a 10 dkg nivy)
Postup přípravy
Žampióny oloupeme, zbavíme nožiček a naklademe do máslem vymazaného pekáčku .Na másle osmahneme cibulku (pokud je Vám líto vyhodit nožičky od žampiónů, tak je pokrájejte a přidejte k cibuli), po zesklovatění přidáme uzeninu, když je to osmahnuté přidáme polovinu nastrouhané nivy a necháme rozpustit. Směsí naplníme hlavičky, posypeme zbytkem nivy a zalijeme šlehačkou. Dáme zapékat (ne déle, jak půl hodinky).
Takto jsou žampióny naplněné a posypané nivou...
Tady jsou i zalité šlehačkou před vložením do trouby...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
17. 4. 2014, 15:54
Daisy30
(upraveno)
17. 4. 2014, 12:51
Dobrý den Lucko, dnes jsem je dělala k obědu a musím říct, že jsou vynikající Recept si hned ukládám a zase udělám Přeji hezké velikomoce
Florinka
(upraveno)
26. 7. 2008, 20:38
Lucinko,vypadá to úúžasně ,ale mám obavy z těch žampionů v kombinaci s tou šlehačkou a nivou,že to je moc těžké na citlivější žaludek a obzvpášť pro dětičky.. Co myslíte??
Delisa
(upraveno)
26. 7. 2008, 21:10
@Florinka
...abych pravdu řekla, tak nevím. Moje děti houby nejí . Nejí se to samotné, ale třeba s brambory. Úplně malým dětem bych to asi nedávala, ale pokud jsou větší a když by jim chutnaly houby, tak proč ne? Zapékám se šlehačkou také brambory s masem (kotlety, uzené nebo kuřecí prsa a ty úplně v pohodě