(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Žampiony plněné drůbeží játrou a jarní cibulkou

Potřebné ingredience
Velké žampiony /na osobu 2-3 kusy/, plátek másla, 200g drůbežích jater, jarní cibulku - cca 3 kusy - 1 vajíčko, nějaký sýr /já dávám hermelín nebo uzený, ale je to dobré i bez sýra/, sůl, pepř.
Postup přípravy
Žampiony oloupeme z té tuhé slupky, vydlabneme nožku, kterou jemně nasekáme. Žampiony naskládáme do vymyštěného pekáčku a osolíme a opepříme.
Játrová nádivka: na másle si osmahneme nakrájenou cibulku s drobně nasekanýma nožkama žampionu, stáhneme z plotny. Přidáme nasekaná játra a necháme prochladnout. Pak posolíme, opepříme a vmícháme celé syrové vajíčko. Touto směsí plníme hlavičky žampionu.
Zapékáme cca 25 minut.
Podáváme se zeleninovým salátem a hranolkama nebo chlebem.
Játrová nádivka: na másle si osmahneme nakrájenou cibulku s drobně nasekanýma nožkama žampionu, stáhneme z plotny. Přidáme nasekaná játra a necháme prochladnout. Pak posolíme, opepříme a vmícháme celé syrové vajíčko. Touto směsí plníme hlavičky žampionu.
Zapékáme cca 25 minut.
Podáváme se zeleninovým salátem a hranolkama nebo chlebem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé