Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

OŘECHY

0.0
OŘECHY

Potřebné ingredience

40dkg hl.mouka
1/2 vanilka puding
25dkg hery
20dkg mletých ořechů
20dkg cukr moučka
2 vejce
KRÉM :
40dkg másla
32dkg moučka cukr
2 žloutky
2lžíce kakaa
3lžíce mletých oříšků
trochu rumu

Postup přípravy

Naprosto LUXUSNÍ těsto na klasické plněné ořechy.
Z uvedených přísad vypracovat těsto do nevymazaných formiček vtlačit těsto(takaby byli pokryté stěny) a upéct.Nejlepší je z vyklepáváním chvilku počkat čím jsou chladnější tím lépe jdou VEN
Poté plnit krémem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mourinka 15. 12. 2006, 12:15
Tak už mám napečeno - ještě jednou děkuji za báječný recept. Já mám takových ořechů :-o. To se mi ještě nestalo, abych jich měla z jedné várky plný tác. FAkt super recept. (Y)
phebe 15. 12. 2006, 14:30
@Mourinka To jsou léta PRAXE ;-) já do loňska taky bojovala a to už peču 24 let +o( děkuji za chválu
Mourinka 14. 12. 2006, 14:37
Dík za tip, už tisknu, večer jdu na těsto. Měla jsem moc chutný recept po babičce, ale z formiček jsem je dostávala kladivem, takže jsem zadělávala trojnásobek těsta, abych aspoň nějaké měla v celku. :-D
jafo 13. 12. 2006, 23:57
Tak jsem dnes upekla ořechy podle vašeho receptu. Těsto je chuťově opravdu VÝBORNÉ. Dopoledne jsem zadělala, pak jsem dala těsto do lednice odpočinout a odpoledne jsem začala péct. Jen jsem měla problém, že se mi těsto dost lepilo na prsty, když jsem ho vtlačovala do formiček, takže jsem si je musela pořád moučnit. Po prvním plechu jsem do těsta přidala ještě mouku a pak už to bylo lepší. Dělá se vám to také? Všechno jsem měla přesně odvážené dle receptu, a tak si teď říkám, jestli by to příště nechtělo míň tuku. Jinak se ale ořechy povedly, nic jsem nespálila a hlavně šly suprově z formiček, úplně samy vyskakovaly. Ještě jsem moc zvědavá na ten krém. Do toho se ale pustím nejspíš až o víkendu. Díky za recept a přeju krásné svátky. Jana ;-)
phebe 14. 12. 2006, 8:37
@jafo Někdy musím taky přidat mouku ale je to její kvalitou.Míň tuku nedávám lépe se přidává mouka než tuk.Jsem ráda že jste spokojená.To že jdou krásně z formiček je jejich nejhlavnější přednost! (C)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie