dort albert
Potřebné ingredience
2 balíčky Albertek (můžou být i be-be nebo jiné podobné sušenky)
1/2 litru mléka
125g másla
2 vanilkové pudinky (můžou být i čokoládové nebo kávové - podle chuti)
cukr podle chuti
kakao podle chuti
alobal
Postup přípravy
Pudinky uvaříme jako obvykle, ale bez cukru. Hotový nesladký pudink necháme zcela vychladnout a poté do něj vmícháme změklé máslo, můžeme přidat kakao. Podle chuti osladíme.
Na stůl si rozložíme alobal (mělo by stačit cca 50 cm). Každou sušenku namažeme důkladně z jedné strany krémem a přilepíme k další, takže nakonec máme přad sebou na alobalu dlouhého sušenko-krémového hada - štolu. Celé to zabalíme do alobalu a dáme přes noc uležet do chladničky.
Vyhladlý dort krájíme šikmo, napříč několika sušenkami, aby byla krásně vidět krémovo-sušenková mřížka.
Na stůl si rozložíme alobal (mělo by stačit cca 50 cm). Každou sušenku namažeme důkladně z jedné strany krémem a přilepíme k další, takže nakonec máme přad sebou na alobalu dlouhého sušenko-krémového hada - štolu. Celé to zabalíme do alobalu a dáme přes noc uležet do chladničky.
Vyhladlý dort krájíme šikmo, napříč několika sušenkami, aby byla krásně vidět krémovo-sušenková mřížka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé