Srdíčkový dort s vílami ,o)

Potřebné ingredience
korpus: 250g hladké mouky, 1prášek do pečiva, 4 vejce, 240g cukru moučka, 150ml oleje, 100ml vroucí vody,
==================================================================================
krém:
uvařit salko 2,5 hodiny, 1máslo
==================================================================================
marcipán:
30dkg moučkového cukru , 13 dkg sušeného polotučného mléka , lžíce medu , lžička oleje , lžička rumu , trocha vody , pár kapek mandlové esence
Postup přípravy
Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu.
Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem ( nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy...)
Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících,dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky. (korpus dle Dáša V. (onasi) ID 9782 ...děkuji, děkuji, vážně báječné těsto, moji žroutíci si jej stále přejí :o))
a pak upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Krém:
vychladlé salko + máslo - vyšleháme v hladký krém
- korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu ,o))
Marcipán:
z přísad vypracovat vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat :o)

..nejprve vznikaly víly... za asistence panenky, která podpírala zelenou vílu ,o)))
Křidélka jsou z plátkové želatiny ,o)

...rozřízlý korpus...

...potažený korpus ,o)

dort zezadu..

..z boku...

..z druhého boku..

detailík

Trošku dementní výrazy :O(

letecký pohled...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu



























































































































