Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

canelloni po mém

0.0
canelloni po mém

Potřebné ingredience

canelloni (těstovinové trubičky), mleté maso, strouhaný sýr eidam, cibule, česnek, kečup nebo konzervované rajčata, vejce, pepř, sůl, oregano nebo bazalka, olej, máslo, hl. mouka, mléko, muškátový oříšek strouhaný

Postup přípravy

náplň - na oleji zpěníme nasekanou cibulku, necháme zesklovatět, poté přidáme mleté maso, které ihned rozmícháme, aby se rozdělilo od sebe, přidáme špetku soli, pepře, rozmačkaný česnek dle chuti, mícháme tak 10 minut, poté přidáme dle vlastní chuti kečup nebo část konzervy sterilovaných rajčat, rozmícháme s masem, přidáme oregano nebo bazalku a odstavíme.
bešamel - roztopíme máslo a zasypeme hl. moukou, promícháme až se spojí a začně mírně vonět, zalejeme mlékem a za stálého promíchávání metličkou povaříme bešamel - měl by mít hustotu bramborákového těsta. Povaříme cca 5 minut a odstavíme.Přidáme špetku muškátového oříšku. Do odstaveného vmícháme nastrouhaný sýr eidam, který se roztaví.
Vezmeme zapékací misku a canelloni - nevařené, každou trubičku naplníme směsí z masa, urovnáme do zapékací misky a zalejeme bešamelem, aby byly trubičky zalité. Přiklopíme alobalem.
V troubě vyhřáté na cca 200 stupňů pečeme canelloni cca 30 minut s tím, že 10 minut před koncem alobal odklopíme, aby bešamel chytil nazlátlou barvu. Má to podobu lasagní, kde se ale vrstvy prokládají.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

violka60 22. 3. 2011, 15:04
Jolanka, prosím Vás, napísali by ste mi asi koľko surovín potrebujeme......... na meil: vilmuska60@azet.sk. Mám rada takéto dobré jedlá, len musím mať všetko napísané. Ďakujem (L)
martinato 22. 3. 2011, 14:46
(Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie