Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Králík po cikánsku velice dobré!!!!!

0.0
Králík po cikánsku velice dobré!!!!!

Potřebné ingredience

Celý králík nebo klidně třeba 4 stehýnka, sůl, mletý perř, 8 kuliček nového koření, 15kuliček černého pepře, 5 bobkových listů, 4 velké cibule, 10 stroužků česneku, 4 polévkové lžíce kečupu, měkký salám nebo nějaké 2 klobásky, kousek slaninky (nemusí být), deci dobrého suchého červeného vína, voda na podlití, případně mouka na zahuštění výpeku, pekáček s víkem.

Postup přípravy

Králíka rozporcujeme a jednotlivé díly prošpikujeme špalíčky slaniny. Polovinu česněku prolisujeme a potřeme s ní důkladně všechny díly. Řádně prosolíme, popepříme a položíme do pekáčku na polovinu nakrájené cibule, polovinu česneku a polovinu uzeniny. Přidáme půlku koření, podlijeme polovinou vína a polovinou kečupu. Jak správně tušíte, zbytek surovin přijde na králíčka, důležitá je hlavě uzenina, měla by být rozmístěná rovnoměrmě po králíčkoli. Mírně podlijeme, zakryjeme víkem a dáme do trouby dusit při teplotě 120stupňů asi na hodinku. Po celou dobu pečlivě podléváme a otáčíme a po hodince pečení při 120 stupních zvýšíme postupně až na 160 stupňů, ke konci odkryjeme a dopečeme do měkka. Výpek pak zahustíme podle potřeby moukou. Pokud jsme nepřidávali zbytečně moc vody, měla by se cibule ve výpeku rozvařit a zahustit jej sama. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem, my to máme rádi třeba s červeným zelím....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

holemka 9. 8. 2009, 13:14
Dnes jsem dělala králíka dle Vaše receptu a moc jsme si všichni pochutnali. (clamp) Všem doporučuji vyzkoušet. |:o)
Pizina 7. 9. 2008, 16:32
Chtěla bych paní Denči napsat , že: Vážení, kdo odolá tomuto receptu, tak neví o co přichází :-D manžel tvrdí: mamko drž se osvědčených receptů!!!! (pl) a neměl slov k dnešnímu obědu :-) takže stručně a jasně V Ý B O R N É (Y) (Y) (Y) V Y N I K A J Í C Í |:o) |:o) |:o) Ú Ž A S N É [A] [A] [A] F A M O Z N Í (jidlo) (jidlo) (jidlo) a to nepřeháním!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§ Děkuji za recept a zdraví Lenka s rodinou (tři chlapy)
Trinity76 11. 9. 2008, 14:10
@Pizina Moc děkuju, hrozně jste mě potěšila. Přeji hodně zdravíčka a lásky celé Vaší rodince (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
lienka26 17. 8. 2008, 21:35
(Y)
Lucinka 15. 8. 2008, 21:20
Deni, doufám, že náš králíček neumí číst... zrovna mi tu hopsá po nohách... :'( ;-) ;-)
Trinity76 15. 8. 2008, 21:27
@Lucinka :-D :-D :-D :-DJá to taky nejím, tak nádherné zvířátko bych nemohla jíst. Ale manžovi jsou jejich smutná očička volná, hlavně že je to dobré (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo)
Lucinka 15. 8. 2008, 21:30
@Trinity76 Tomu mýmu jsem králíka taky vařila, ale od té doby, co máme Bonifácka už nechce... dokonce jsme i tchýni donutili, aby z králíkárny udělala odkládací prostor na zahradnické potřeby... :-D :-D :-D :-D Ale jinak ten recept vypadá moc dobře... před pěti lety bych ho určitě vyzkoušela... (clamp), i když neochutnala...
Trinity76 15. 8. 2008, 22:20
@Lucinka My máme děti obě alergiky a astmatiky :-S :-S :-S Měli jsme králíčka, ale po dvou týdnech dostal nějakou nemoc, měl šílené křeče, začal za sebou tahat nožičky, a do pár minut bylo po něm, ani jsme nestačili dojet k veterináři :'( :'( :'( Už jsem nechtěla (X) pořizovat dalšího, protože to strašně oplakala a navíc se u obou dětí projevila opravdu silná alergie, kterou jsem si nedala hned do souvislosti, protože jsem o jejich alergii neměla potuchy :-S :-S :-S Teď máme želvu Lucinku, je to milé a nenáročné zvířátko, které si oblíbila celá rodinka a králíčkovi nosíme na hrobeček kytičky, májíčku a svíčky. Doufám, že se má v králičím nebíčku dobře [A] [A] [A]
Lucinka 15. 8. 2008, 22:33
@Trinity76 Jejda, to si vůbec nedovedu představit.. už ho máme 5 let a je to moje nejhodnější miminko... Dětem naštěstí nevadí.. to spíš mně teče z očí a nosu, když se k němu přiblížím...zrovna mi olizuje bradu ;-) Želvičku jsem měla taky... jmenovala se Natálka... tak zdravím želvičku jmonovkyni.. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie