(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Pomazánka z červené řepy-ano čtete dobře!!!!

Potřebné ingredience
čisté pomazánkové máslo,
čerstvé (u nás doma se říká opravdové) máslo,
můžou se přidat i nějaké mazací sýry -ale to záleží jen na vás a hlavně do měkka uvařená červená řepa- já tam dám tak 4-5 takových asi o průměru 5-6cm, sůl dle chuti.
Postup přípravy
Pomaz. máslo, máslo+ sýry vymícháme do jemna a pak přidáme oloupanou, na jemno nastrouhanou do měkka uvařenou červenou řepu-tu už jen zlehka ručně vmícháme- a to je celý zázrak. Takže pokud nepočítám dobu vaření řepy, kterou si většinou uvařím den předem večer nebo ráno, aby stihla vychladnout, tak je pomazánka vcelku rychlá.
Nejdříve nad její barvou "dospěláci" (tím myslím synové) ohrnovali nos, ale jak ochutnali, tak se jen po misce pomazánky zapráší. Opravdu se barvy nelekněte, ale je to i pro návštěvu pěkný šok. Pomazánka je nejlepší na zapečeném toast. chlebu (krásně křupe) nebo ne čerstvém pečivu.
Nejdříve nad její barvou "dospěláci" (tím myslím synové) ohrnovali nos, ale jak ochutnali, tak se jen po misce pomazánky zapráší. Opravdu se barvy nelekněte, ale je to i pro návštěvu pěkný šok. Pomazánka je nejlepší na zapečeném toast. chlebu (krásně křupe) nebo ne čerstvém pečivu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Lucie-Anna
(upraveno)
30. 10. 2013, 15:37
Dělám také, ale z tvarohu nebo se žervé sýrem (přidávám lžičku majonézy pro zvýraznění chuti) - a kvůli své lenosti jsem zjistila, že se řepa nemusí ani vařit, jen se oloupe a najemno nastrouhá...
nahlásit

Dagča
(upraveno)
16. 4. 2010, 11:21
Tak to musím zkusit. Jestli to bude taková mňamka jako polévka, tak se už teď těším.
Dagma



nahlásit
I*r*c*a
(upraveno)
24. 8. 2009, 19:06
Moc dobrá
, díky za tip




nahlásit