(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Králík na česneku
Potřebné ingredience
Králík , 1 lžíce sádla , sůl / dle potřeby/ , 1 kostky masoxu , česnek / kdo jak má rád - my hodně takže tak 10 stroužků / Polohrubou mouku
Postup přípravy
Králíka buď vykostím nebo peču i s kostí / podle toho jak se mi chce :o) / Králíka osolit , podlít vodou / hodně aby byl celý pod vodou / Rozmačkat masox přidat ho do vody . Přidat lžíci sádla / já poslední dobou jsem ujetá na olivový olje - takže dávám 3 lžíce olov . oleje , ale to kdo jak chce :o) / Dusíme v přikrytém pekáči a kontrolujeme vodu - popřípadě podlejeme/ je to důležitá králík je pak krásně měkoučký a děti to zbožnují . Když je maso poloměké přidáme česnek , který je na plátky nakrájený a posipeme zajíce . Ještě si do skleničky dáme studenou vodu sik 0.2l a 3 lžíce polohr. mouky - rozšleháme a přilejem ke králíkovi . Trochu promícháme . Vznikne bílá omáčka a s česnekem je to mňamooozní . Já zajíce věstšinou dusím pomalu 2 hodinky v horkovzdušné troubě na 150stupnů. Jako přílohu máme bramborové knedlíky nebo br . kaši . Přeji dobrou chuť .
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Maxinka
(upraveno)
11. 2. 2009, 13:48
Tak jsem vyzkoušela s masoxem a musim říct, že není vůbec suchý
MoProch
(upraveno)
15. 2. 2009, 0:11
@Maxinka