Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Ananásové rezy - Fantastika

0.0
Ananásové rezy - Fantastika

Potřebné ingredience

1. cesto: 50dkg hladkej múky, 10 dkg prášk.cukru, 20 dkg Palmarínu( margarín), 2 žĺtky, 1bal. PDP, trošku mlieka 2. cesto: 2 žĺtky, 4 bielka, 15 dkg cukru, 2 lyžice oleja,1 bal. vanilinovéh cukru, 1 dcl šťavy z kompótu, 25 dkg polohrubej múky, 1 Zlatý klas, 1/2 bal. PDP.....2 plechovky ananásového kompótu, mandľové lupienky

Postup přípravy

tento koláčik je neskutočne fantastický...jemný, nepresladený...skrátka úžasnýýýýý...kuk do obrázového...

surovinky na 1. cesto

a na druhé

Múku, práškový cukor, PDP preosejeme do misy....pridáme palmarín nasekaný na kúsky a rukami vytvoríme sypkú zmes. Pridáme žĺtky a ak je treba tak trošku mlieka. Vytvoríme hladké pružné cesto. Na chvíľu ho šupneme do chladničky.

na trošku pomastený plech dáme papier na pečenie. 3/4 cesta rozvaľkáme a dáme na plech. ja som vaľkala rovno na plechu. Popicháme vidličkou a dáme na 5 minút zapiecť do rúry. Medzitý si urobíme 2 cesto.

Žĺtka vymiešame s vanilinový a 1/2 krupicového cukru do peny. Pridáme ananásovú šťavu a olej a šľaháme ešte asi 3 minúty. Do žĺtkovej zmesi pridáme preosiatu múku , PDP a Zlatý klas. Metličkami jemne miešame a spojíme. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov . Ten sme pripravili so zvyšným cukrom.

Na predpečené cesto nakladieme odkvapkaný ananás

Na ananás nalejeme 2. cesto a rozzotrieme. Na cesto ukladáme pásiky zo zvyšného krehkého cesta. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme mandľovými plátkami a dáme piecť do rúry vyhriatej na 175°C.

Upečieme do zlata.

vychladnutý nakrájame na kúsky. Dá sa hneď jesť, netreba čakať na odstátie

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Aderiarleen 19. 8. 2008, 20:41
emil...a hlavne veľmi mňamky
teoder36 19. 8. 2008, 20:39
(clamp) (clamp)Lákavé :-) :-)
Aderiarleen 19. 8. 2008, 20:37
Šárka to som rada...tento koláčik je naozaj výborný a moje detváky nemajú radi presladené a tukové, tak musím vymýšľať a kombinovať , zatiaľ doma chutí všetkým tak snáď bude aj tebe :-$
Aderiarleen 18. 8. 2008, 21:37
Zlatý klas je na báze škrobu...niečo ako puding, len nie je ochutený...môžete použiť buď 50g Gustinu, alebo vanilkový puding
fifinek 18. 8. 2008, 20:56
vypadá to nádherně, jen bych se chtěla zeptat, co je to ten Zlatý klas, děkuji.
s-arka 19. 8. 2008, 16:51
@fifinek Ahoj Gábi (hello) Hledám inspiraci na nějakou novou sladkost a opět jsem skončila u tebe ;-) vypadá báječně a tak ho vyzkouším (Y) Kam na takové nápady chodíš ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie