(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Vánoční rybí polívka
Potřebné ingredience
1 kapr (všechno kromě masa na řízky)
70 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
60 g másla
30 g hladké mouky
1/8 l sladké smetany
sůl
petrželka
vlašské ořechy
rozinky
Postup přípravy
Hlavy zbavíme očí a žáber, dobře omyjeme a dáme vařit do osolené vody, přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list. Uvařený vývar procedíme.
Mezitím: na másle osmahneme postrouhanou kořenovou zeleninu, přidáme na malé kousky nakrájené vntřnosti, podusíme (podlijeme trochu rybím vývarem). Až se vývar vyvaří zaprášíme hladkou moukou (jako jíška) a dolejeme zbytek vývaru. Maso obereme, nakrájíme a přidáme do polévky. Přidáme rozinky a vlašské ořechy. Naposled přidáme smetanu. Posypeme petrželkou. Do polévky se přidává (před podáváním nebo se dává na stůl) omeleta z mouky, vajíčka, trošku strouhanky - nakrájená na nudličky.
Mezitím: na másle osmahneme postrouhanou kořenovou zeleninu, přidáme na malé kousky nakrájené vntřnosti, podusíme (podlijeme trochu rybím vývarem). Až se vývar vyvaří zaprášíme hladkou moukou (jako jíška) a dolejeme zbytek vývaru. Maso obereme, nakrájíme a přidáme do polévky. Přidáme rozinky a vlašské ořechy. Naposled přidáme smetanu. Posypeme petrželkou. Do polévky se přidává (před podáváním nebo se dává na stůl) omeleta z mouky, vajíčka, trošku strouhanky - nakrájená na nudličky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé