Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Štědrovečerní rybí polévka

0.0
Štědrovečerní rybí polévka

Potřebné ingredience

Hlava a vnitřnosti z kapra, okoun (pokud má někdo dědečka rybáře :o)), kořenová zelenina, hladká mouka, máslo, sůl, pórek, zelená petrželka, muškátový oříšek

Postup přípravy

Hlavu očistíme a omyjeme a dáme vařit do osolené vody (máme-li okouna, přidáme ho k hlavě). Do druhého hrnce dáme vnitřnosti, kořenovou zeleninu (tu nekrájím, dávám vařit celou). Tím si ušetříme přebírání. Osolíme a vaříme do měkka. Obvykle je za cca 20 minut hotovo. Z hlavy obereme maso a spolu s vnitřnostmi a zeleninou nakrájíme. Oba vývary slijeme (z jednoho kapra je cca 1,5-2 l polévky), zahustíme světlou jíškou z másla a hladké mouky, vložíme maso a zeleninu a čerstvý nakrájený pórek a dochutíme. Kdo má rád, může přidat špetku strouhaného muškátového oříšku. Nakonec přidáme kousek syrového másla na zjemnění a zelenou petrželku. Podáváme s osmaženými kostičkami z veky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie