(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
CREME BRULEE Z MASCARPONE
Potřebné ingredience
50ml.mléka
450ml. tuč. smetany
půl vanilky
1 vejce
4 žloutky
50g. mouč. cukru
100g. mascarpone
3 lžičky rosp. kávy
kakao na posypání
Postup přípravy
V mixéru ušleháme vejce, žloutky, mascarpone a cukr.
V hrnku uvedeme do varu mléko, smetanu, kávu a vanilku, zmenšíme oheň a vaříme 2-3 minuty.
Do téměř vařící se směsi dáme ušlehaný krém a velmi pečlivě mícháme.
Celek předcedíme přes síto.
Následně tekutinu ještě jednou ohřejeme a ušleháme v mixeru tak aby začala houstnout.
Krém vléváme do delších sklenic, vložíme na pár hodin do lednice a podáváme posypané kakaem
V hrnku uvedeme do varu mléko, smetanu, kávu a vanilku, zmenšíme oheň a vaříme 2-3 minuty.
Do téměř vařící se směsi dáme ušlehaný krém a velmi pečlivě mícháme.
Celek předcedíme přes síto.
Následně tekutinu ještě jednou ohřejeme a ušleháme v mixeru tak aby začala houstnout.
Krém vléváme do delších sklenic, vložíme na pár hodin do lednice a podáváme posypané kakaem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé