CREME BRULEE Z MASCARPONE
Potřebné ingredience
50ml.mléka 450ml. tuč. smetany půl vanilky 1 vejce 4 žloutky 50g. mouč. cukru 100g. mascarpone 3 lžičky rosp. kávy kakao na posypání
Postup přípravy
V mixéru ušleháme vejce, žloutky, mascarpone a cukr.
V hrnku uvedeme do varu mléko, smetanu, kávu a vanilku, zmenšíme oheň a vaříme 2-3 minuty.
Do téměř vařící se směsi…
Těsto na italskou pizzu
Potřebné ingredience
250 gramů hladké mouky (neuškodí ještě přesít), sklenička vlažné vody, 15 gramů droždí, malá špetka cukru, větší špetka soli
Postup přípravy
Ve vlažné vodě rozdrolíme droždí a přidáme špetku cukru.
Necháme chvilku pracovat.
V misce rozmícháme mouku se solí,
přidáme droždí a dobrých deset minut zpracováváme…
Hanácké plněné kapsy s valašskou pohankou
Potřebné ingredience
Ingredience pro přípravu 12 porcí: 1 kg libové vepřové kýty (ořech), 200 g drůbežích jater, 12 plátků anglické slaniny, cibule červená, cibule žlutá, 1/2 l světlého pšeničného piva, 100 g škvařeného sádla (másla nebo jiného tuku), sůl, slepičí bujón, bylinky česnek a petržel, pohanka, česnek, slanina, cibulka, máslo,
Postup přípravy
Odblaněná játra nakrájíme na proužky, osmažíme na části másla s cibulkou a přidáme kostku bylinky česnek a petržel. Z vepřové kýty nakrájíme 12 řízků, rozklepeme je, osolíme,…
Domácí krtkův dort
Potřebné ingredience
Korpus: 100 ml oleje 100 g moučkového cukru 2 vejce (sníh) 1 lžíci rumu 180 g polohrubé mouky 2 vrchovaté lžíce kakaa 1 kypřící prášek 125 ml mléka Náplň: 3 banány 2 smetany ke šlehání (460 - 500ml) 2 ztužovače šlehačky 40 g moučkového cukru 70 - 80 g čokolády na vaření
Postup přípravy
Postup:korpus
Olej, cukr a žlouky utřeme do pěny. Přidáme lžíci rumu a ještě zamícháme. Mouku smísíme s kakaem a kypř. práškem. Tuto směs střídavě s mlékem přidáme do těsta. Na…
Rychlá banánová bábovka
Potřebné ingredience
2 hrnky pol. mouky 3/4 hrnku krys.cukr 1/2 hrnku oleje 1 hrnek mléka 2 vejce vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 2 nastrouhané banány můžou být i ořechy
Postup přípravy
Vše se smíchá, naleje do bábovkové, moukou vysypané formy.
Peče se ca. 35 minutek
Ratatouille podle Auguste Gusteau
Potřebné ingredience
Lilek 5 lžíc oliv.oleje cibule červ. nebo zelenou papriku 2až 4 str. česneku 2 malé cuketky 4 rajčata sůl, pepř dle chuti 3lžíce sekané čerstvé bazalky, nebo 2lžíčky sušené parmazán(nebo jiný aromatický sýr dle chuti)
Postup přípravy
postup: Nakrájejte lilek na plátky, osolte, dejte do cedníku a nechte nad dřezem asi 1/2 hod. vypotit.
Pak ho propláchněte a vymačkejte šťávu.
Na větší pánvy rozehřejte olej…