Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Plněné lilky "IMÁM BAYILDI"

0.0
Plněné lilky "IMÁM BAYILDI"

Potřebné ingredience

2 lilky, 800 g rajčat (i konzervovaná), 2 velké cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce čerstvé petrželky, 3 lžíce rozinek, 2 lžíce citronové šťávy, kůra z 1/2 citronu, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, 1/2 lžičky mleté skořice, špetka cayenského pepře, sůl, pepř, strouhaný sýr

Postup přípravy

Lilky podélně rozpůlíme a vydlabeme tak, aby ve slupce zůstala dužnina silná 1/2 cm. Vydlabané lilky posolíme a necháme 1/2 hod. stranou. Dužninu nakrájíme nadrobno.

Na oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a 2 min. opékáme. Přidáme nakrájená rajčata, dužninu z lilků, rozinky, citronovou kůru a šťávu, skořici, římský kmín a cayenský pepř. Dle chutí osolíme, opepříme a zvolna dusíme asi 20 min, dokud směs nezhoustne. Nakonec vmícháme čerstvou petrželku a už nevaříme.

Lilky, omyjeme, osušíme, vložíme do pekáčku, naplníme směsí, posypeme strouhaným sýrem a dáme do předehřáté trouby na 180 °C pod gril zapéct dozlatova.

Hotové lilky podáváme horké nebo chlazené. Jako přílohu můžeme doplnit indickou rýží, pečenými brambory, zeleninou,.......

Lilky naplníme...

...posypeme sýrem...

...a zapečeme

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kalimera 24. 4. 2009, 13:49
Ahoj, Ivi (hello). Tak dnes jsem konečně udělala tvoje famózní lilky |:o) |:o) |:o) a mooooc jsme si pochutnali (svatba). Kombinace skořice a citrónu tomu dodává skvělou chuť (Y). Dííííííky (L).
alfleila 24. 4. 2009, 21:00
@kalimera Ahoj Pavli, moooc ti děkuji za komentář, udělal mi radost!! :-) (hello)
kalimera 24. 4. 2009, 21:13
@alfleila Potěšení na naší straně (zajic). Díky (hello)
kalimera 15. 9. 2008, 14:38
Nádhera (Y). Tohle vyzkouším :-$, lilky miluju (L).
alfleila 16. 9. 2008, 21:44
@kalimera Děkuju Pavli ;-) tak ať chutná!!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie